Незвичайне поєднання: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт горохового супу з галушками
Переможниця та колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом смачного горохового супу з галушками. Цей рецепт розрахований на велику каструлю об'ємом приблизно 5 літрів.
Інгредієнти для супу:
- Колотий горох – 500 г
- Морква – 1 велика
- Цибуля – 2 середні цибулини
- Копчені ребра – 400-500 г (або один копчений курячий окіст)
- Картопля – 3-4 шт.
- вода
- Сіль за смаком
- Свіжий кріп – до смаку
Інгредієнти для галушок:
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 50 г
- Борошно – 60 г
- Сіль за смаком
Приготування супу:
Горох замочіть у холодній воді з вечора, щоб добре розм'якшився і розварився при готуванні. Вранці злийте воду, у якій замочувався горох. У великій каструлі залийте горох свіжою холодною водою, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Додайте цілу морквину та трохи солі. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть на малому вогні, регулярно знімаючи піну. Додайте в суп нарізані реберця або нарізаний невеликими шматочками копчений окіст.
"Мастер Шеф" Глинська додала, потім додайте дрібно нарізану цибулю і варіть протягом 30-40 хвилин. Очистіть та наріжте картоплю невеликими кубиками. Додайте його в суп і варіть до готовності.
Відварену моркву дістаньте із супу, натріть на дрібній тертці і поверніть назад у каструлю. У мисці змішайте яйце, сметану, борошно та сіль до однорідної маси.
Маленькою ложкою поступово додавайте тісто в киплячий суп, щоб формувалися невеликі галушки. Варіть їх буквально 2-3 хвилини, поки всі галушки не випливуть на поверхню, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.