Незвичайно та дуже смачно: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт яблучних дерунів
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F5774f3ef4c38223f51ce776d7e84e379.png)
Цього разу суперфіналістка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко у себе в Instagram поділилася рецептом не звичайних оладок, а яблучних дерунів.
"Пропоную вам приготувати для багатьох дуже незвичну страву", – наголосила зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.⠀
Для приготування яблучних дерунів "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- яблука – 4 шт. середнього розміру
- лимонний сік – 1 ст.л.
- яйце – 1 шт.
- крупа манна – 2 ст.л.
- борошно – 2 ст.л.
- цукор – 20 г
- кориця – 0,5 ч.л.
- сіль – дрібка
- олія для смаження
Яблука "Мастер Шеф" Ольга Рябенко чистить від шкірки, видаляє серцевину та натирає на крупній тертці. Щоб яблука не темнішали, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо.
Далі до тертих яблук додаємо яйце, манну крупу, борошно, цукор, корицю та дрібку солі, перемішуємо все до однорідності.
Смажимо яблучні деруни на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії на середньому вогні до золотистості з обох боків, викладаючи тісто на пательню за допомогою ложки.
Подаємо яблучні деруни разом зі сметаною.⠀
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко наголосила, що цей рецепт, як і у випадку з картопляними дерунами, дуже доступний, адже яблука — це продукт, який можна знайти протягом всього року, тому такі деруни можна приготувати в будь-який момент.