Ніякої м'ясорубки: рецепт і секрети правильного форшмаку, як в Одесі

Ніякої м'ясорубки: рецепт і секрети правильного форшмаку, як в Одесі

Як приготувати форшмак з оселедця за класичним рецептом розповів відомий телеведучий Руслан Сенічкін.

«Раніше форшмак готували і з м’яса, і з риби. Хтось нині додає варену картоплю, нарізаний огірок. Робіть, як вам хочеться, але я точно знаю, що головними елементами ціє страви мають бути оселедець, нарізана цибуля, хліб, вимочений у молоці, яйце і кислувате зелене яблуко», - розповів Руслан Сенічкін в ефірі «Сніданок з 1+1» про інгредієнти для форшмаку за класичним рецептом.

Головним інгредієнтом форшмаку є оселедець. Часто оселедець пропускають через м’ясороубку або блендер.

«Як мене вчили одесити. Оселедець і всі інші інгредієнти треба нарізати! Нарубати ножем! Так текстура буде цікавішою і ви відчуватимете шматочки інгредієнтів», - пояснив Сенічкін.

У миску викладаємо порізаний оселедець, далі йде дрібно нарізана цибуля.

«Для того, щоб вона була неагресивною, я її трошки ошпарив окропом», - радить Сенічкін.

Форшмак по-єврейськи, класичний рецепт.

Так само рубаємо одне варене яйце. Важливо, шоб жовток був повністю зварений.

Яблуко чистимо від шкірки і теж дрібно нарізаємо.

Далі Руслан Сенічкін взяв несолодці булочки і зтер з них шкірку. Буде потрібен тільки м’якіш двох булочок. Вомочуємо його у молоці (100 мл).

«Чекаємо півтори хвилини», - каже Сенічкін про хід приготування закуски Форшмак за класичним рецептом, занурючи хліб у молоко.

Вичавлюємо хлібчик і додаємо його миску до цибулі, яйця, оселедця і яблука. Наступний крок – беремо 150 г. вершкового масла і теж відправляємо його до всіх інших інгредієнтів. Додаємо сіль і перець.

Перемішуємо. От і все, форшмак за класичним рецептом можна подавати до столу.

Форшмак зазвичай подають, як закуску або окрему страву. Він подається з коржиками, хлібом або як начинка для канапок, а також на крекерах чи як салат.

Традиційно форшмак подають на невеликих підсушених тостах з чорного хліба.

Смачніше звичайної квашеної капусти: рецепт від Лідії Таран і відомого шеф-кухаря.

Новий сезон "Мастер Шеф" - перші подробиці зі знімального майданчику.

Корисно і поживно - Джамала дала чудовий рецепт сніданку за п'ять хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Кандидатура Тіни Кароль викликала обурення: у чому причина

Армія рф може готувати наступ на Запоріжжя: експерти розповіли, з якими викликами зіштовхнеться Україна

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Податки в Україні можуть злетіти: шукають рішення

Make Russia small again: Зеленський одягнув оригінальну футболку

Захистити платіжну картку від шахраїв: клієнтам Ощадбанку розкрили ефективний спосіб

Українцям нададуть понад 3000 гривень допомоги: як отримати гроші

Які квіти можна посадити в жовтні на ділянці, щоб вони встигли прижитися: секрети садівників

Теракт у Туреччині: зросла кількість загиблих на оборонному підприємстві

Навчання дітлахів у польських школах: про що не можна забувати батькам

Як приготувати аджику на зиму: простий та бюджетний рецепт

Мусить попросити у міністрів: відомий продюсер підказав Олегу Виннику, як повернутися до України

Bloomberg повідомив про етап спаду економіки РФ

Обмінники готують новий курс валют: долар помітно зміниться до кінця тижня

Держекоінспекція розпочала співпрацю з Асоціацією малих міст України