Ніякої м'ясорубки: рецепт і секрети правильного форшмаку, як в Одесі

Ніякої м'ясорубки: рецепт і секрети правильного форшмаку, як в Одесі

Як приготувати форшмак з оселедця за класичним рецептом розповів відомий телеведучий Руслан Сенічкін.

«Раніше форшмак готували і з м’яса, і з риби. Хтось нині додає варену картоплю, нарізаний огірок. Робіть, як вам хочеться, але я точно знаю, що головними елементами ціє страви мають бути оселедець, нарізана цибуля, хліб, вимочений у молоці, яйце і кислувате зелене яблуко», - розповів Руслан Сенічкін в ефірі «Сніданок з 1+1» про інгредієнти для форшмаку за класичним рецептом.

Головним інгредієнтом форшмаку є оселедець. Часто оселедець пропускають через м’ясороубку або блендер.

«Як мене вчили одесити. Оселедець і всі інші інгредієнти треба нарізати! Нарубати ножем! Так текстура буде цікавішою і ви відчуватимете шматочки інгредієнтів», - пояснив Сенічкін.

У миску викладаємо порізаний оселедець, далі йде дрібно нарізана цибуля.

«Для того, щоб вона була неагресивною, я її трошки ошпарив окропом», - радить Сенічкін.

Форшмак по-єврейськи, класичний рецепт.

Так само рубаємо одне варене яйце. Важливо, шоб жовток був повністю зварений.

Яблуко чистимо від шкірки і теж дрібно нарізаємо.

Далі Руслан Сенічкін взяв несолодці булочки і зтер з них шкірку. Буде потрібен тільки м’якіш двох булочок. Вомочуємо його у молоці (100 мл).

«Чекаємо півтори хвилини», - каже Сенічкін про хід приготування закуски Форшмак за класичним рецептом, занурючи хліб у молоко.

Вичавлюємо хлібчик і додаємо його миску до цибулі, яйця, оселедця і яблука. Наступний крок – беремо 150 г. вершкового масла і теж відправляємо його до всіх інших інгредієнтів. Додаємо сіль і перець.

Перемішуємо. От і все, форшмак за класичним рецептом можна подавати до столу.

Форшмак зазвичай подають, як закуску або окрему страву. Він подається з коржиками, хлібом або як начинка для канапок, а також на крекерах чи як салат.

Традиційно форшмак подають на невеликих підсушених тостах з чорного хліба.

Смачніше звичайної квашеної капусти: рецепт від Лідії Таран і відомого шеф-кухаря.

Новий сезон "Мастер Шеф" - перші подробиці зі знімального майданчику.

Корисно і поживно - Джамала дала чудовий рецепт сніданку за п'ять хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ