Ніколи не помилитеся: як обрати солодкий і не сухий гарбуз восени, перевірені роками поради

Ніколи не помилитеся: як обрати солодкий і не сухий гарбуз восени, перевірені роками поради

Українці дочекалися сезону гарбуза, який розпочинається у жовтні та триває до весни. Це дуже корисний та смачний продукт, який варто обов'язково включити до раціону.

Щоб вибрати стиглий гарбуз, потрібно знати про деякі нюанси. Наприклад, кашу варять з м'якого плоду, а от випікати краще твердий гарбуз.

Гарбузи / фото: Pixabay

Саме з цієї причини потрібно розібрати у сортах, їх лише три. Почнемо з великоплідних – це помаранчеві плоди зі світлою шкіркою, які довго зберігаються, а також ідеально підходять для гарнірів, супів та запікання.

Твердокорі - з округлою формою, жорсткою шкіркою і без зайвої солодощі, а підходять для м'ясних страв. Мускатні – вважаються найсолодшими. Вони невеликих розмірів, легко очищаються та підходять для каші та десертів.

Гарбуз, фото: pixabay.com

Подивіться на хвостик - він має бути темним і сухим. Гарбуз без плодоніжки зберігається недовго.

І ще один важливий фактор – це розмір гарбуза. Маленькі вважаються найсолодшими, а у великих м'якуш може бути сухий і навіть гірчити, тому варто купувати плід не більше 5 кг.

гарбузи, фото Pxhere

Раніше ми повідомляли, де і як правильно зберігати банани. Неправильне зберігання псує фрукт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Неадекватний чоловік підпалив двері литовського Міноборони

"Національний кешбек": експерти пояснили, які кошти повернуться на рахунок

"Подарунок" перед складною зимою: зростуть тарифи на одну з житлово-комунальних послуг

Заради досягнення екологічної безпеки: Світлана Гринчук заявила про консолідацію світової спільноти

Ціни на цибулю підскочили на 16% за тиждень: у чому причина

У Львові осквернили могили бійців та волонтерів - на камеру відеоспостереження потрапила жінка

Як зняти біль у вусі в домашніх умовах: простий та економічно вигідний спосіб

Євген Клопотенко зізнався, що не зрозумів, коли став мільйонером: "Це мало..."

Як у Третій штурмовій вчать бити по росіянах з Javelin: командир показав цікаві кадри

Ніжний яблучний пиріг на йогурті: "Мастер Шеф" Мартиновська дала простий рецепт

Відстрочка від мобілізації до кінця війни: чоловіки отримали дивне сповіщення у "Резерв+"

На підтримку ЗСУ: новий вид шахрайства шириться Україною

20 років по тому: українські бійці перезняли легендарну рекламу ЗСУ

Українцям компенсують 15% від платіжки: кому полегшать комунальний тягар

Пиріг з м'ясом та картоплею: ​​класика з новою подачею від "Мастер Шефа" Глинської