Ніколи не робіть так: популярні помилки при смаженні пельменів

Ніколи не робіть так: популярні помилки при смаженні пельменів

Однією з найпопулярніших страв серед нежонатих і не любителів "чаклувати" на кухні є пельмені. Їх просто і недовго готувати, вони ситні й, як правило, смачні. Для різноманітності їх можна не лише варити, а й смажити, однак і тут існують "підводні камені".

"Апостроф" пише, як потрібно правильно посмажити пельмень, щоб він приніс не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення.

Не смажте і не варіть: як правильно приготувати пельмені з магазину

Перед початком приготування пельмені не варто розморожувати, інакше м'яке тісто прилипатиме до сковороди. Краще дістати їх із морозилки за 10 хвилин до приготування, щоб вони встигли трохи відтанути, але не перетворилися на пластиліноподібну масу.

Не потрібно розжарювати сковороду як доменну піч. Якщо покласти заморожені пельмені на занадто гарячий посуд, бризки розжареної олії прикрасять всю кухню і можуть потрапити на горе-кухаря. Тому смажити пельмені краще на помірному чи слабкому вогні.

Накривати кришкою пельмені теж погана ідея, тому що в такому разі обов'язково утвориться конденсат, а вода, коли потрапить у гарячу олію, створить ефект невеликого вибуху. Крім того, під кришкою пельмені не отримають хрустку золотисту скоринку, і вийдуть м'якими, ніби звареними.

Часте перемішування пельменів під час смаження може пошкодити тісто. Швидше цей напівфабрикат все одно не приготується, а ось стати кашоподібною масою - запросто.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пружне та еластичне тісто на пельмені, яке не прилипає до рук

  • Читайте також:

Як покращити смак магазинних пельменів: кулінарні лайфхаки, які знають не всі

Щоб пельмені не злипалися, приготуйте їх за цим рецептом

Зі звичайної страви – у смачну вечерю: поради з приготування пельменів

Поділитися сюжетом

Останні новини

Експерт про хибні пріоритети та інфантилізм: профінансували заміну герба на Батьківщині-матері, а на лінії оборони навколо Покровська не вистачило

В Бердянську за навчання в українській школі окупанти погрожують позбавленням батьківських прав

Не треба шастати: ГУР показало відео ліквідації окупантів бійцями Firebird

369 грн за упаковку "розчинного": супермаркети різко змінили ціни на каву, молоко та вершки

"Це русизм і неповага": до українських матерів звернулися у соцмережах

Ніжне тісто та багата начинка: рецепт сирного десерту від "Мастер Шефа" Литвинової

"За прикрим вивертом долі…" Кокотюха відреагував на скандал з росіянами на книжковому ярмарку в Німеччині

Як українською сказати картопля "в мундирі": гарні народні назви страви

Українські енергетики демонструють високий професіоналізм у складних умовах – депутат Кучеренко

У Харкові мешканець РФ розвідував локації ЗСУ й намагався допомогти окупантам підготувати удари по регіону

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір: втратила контроль через знайдені вейпи

Метінвест Ахметова заплатив до бюджету України майже 50 млрд гривень податків від початку війни

У Німеччині українцям довелося брати участь у книжковому ярмарку разом з росіянами

ПриватБанк блокує навіть зарплатні картки, але це півбіди: "враження, ніби повернувся в 20 століття"

Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання