Ніжний банановий хліб: "Мастер Шеф" розповіла, як просто приготувати солодкий перекус
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачну закуску із дивовижним ароматом та ніжним солодким смаком.
Цей американський десерт став популярним завдяки своїй простоті та насиченому смаку.
Інгредієнти:
- 4 стиглих банана (450 г) + 1 для прикраси
- 230 г пшеничного борошна
- 150 г цукру
- 115 г волоських горіхів
- 2 яйця
- 115 г вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача
- ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці
- 10 г ванільного цукру
Інструкція приготування:
Розігрійте духовку до 100 °C. Підсушіть волоські горіхи протягом 10-15 хвилин, потім дайте їм охолонути і подрібніть, радить "Мастер Шеф" Литвинова. У глибокій мисці з'єднайте яйця та цукор. Добре перемішайте віночком до однорідності (міксер не обов'язковий).
Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Потім додайте в яєчну суміш і перемішайте. Якщо банани надто жорсткі, їх краще подрібнити блендером. Додайте банани до суміші і ретельно перемішайте віночком.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі в окремій мисці з'єднайте борошно, соду, розпушувач, ванільний цукор та корицю. Перемішайте та просійте через сито. Акуратно додайте решту інгредієнтів в бананову суміш і перемішайте до однорідності. Потім додайте подрібнені горіхи і знову перемішайте.
Застеліть форму для випікання пергаментом, змастивши його олією, щоб хліб було простіше діставати. Вилийте тісто у форму і, за бажанням, прикрасьте його одним бананом, злегка втопивши його в тісті.
Помістіть форму в розігріту до 160 °C духовку і випікайте 55-60 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.