Ніжний і неймовірно смачний десерт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт із доступних інгредієнтів

Ніжний і неймовірно смачний десерт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт із доступних інгредієнтів

Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати крем карамель.

Для карамелі переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти (на 4 порції):

  • цукор - 90 г
  • вода - 60 мл

Для основи крем карамелі:

  • 2 великих яйця + 2 жовтки
  • 30 г цукру
  • 350 мл молока
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • для смаку можна додавати цедру лимону та апельсину, трішки бренді

Спершу переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна прогріває цукор із водою на пательні на середньому вогні, розмішуючи, поки цукор не розчиниться. Після цього перестаємо помішувати та даємо сиропу кипіти, поки він не перетвориться на карамель бурштинового кольору. Розливаємо готову карамель у чотири формочки.

Далі переможниця "Мастер Шеф" готує основу десерту. У миску відправляємо яйця та жовтки, цукор і збиваємо до однорідності.

Окремо наливаємо в каструлю молоко, додаємо ваніль, ставимо на малий вогонь і нагріваємо, поки на поверхні не з’являться маленькі бульбашки – до кипіння не треба доводити. Поступово, в чотири підходи додаємо тепле молоко в яєчну суміш і добре збиваємо.

Проціджуємо молочно-яєчну суміш через сито та розливаємо в форми з карамеллю. Ставимо формочки на деко, наливаємо на деко на 2/3 висоти окріп і обережно ставимо в розігріту до 170-180 градусів духовку на 40 хвилин, щоб десерт застиг.

"Вийміть з духовки і дайте їм постояти у воді ще 10 хвилин. Перевертати можна одразу або залишити до повного охолодження, карамель все одно залишиться рідкою. Щоб дістати крем-карамель, проведіть ножем по боках і переверніть на тарілку", – пояснила переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тарифи на тепло можуть зрости: експерти розповіли українцям про сновні причини

Головні проблеми "воєнізації" української економіки: експерт розповів, як перейти від "канібалізм" ресурсів до інвестицій у сектор ОПК

"Термін я отримав "кінематографічний"": Роднянський відреагував на російський "вирок"

Типові помилки при оплаті комунальних рахунків: як не втратити гроші

Котлети з сиром у томатному соусі: новий погляд на класику від "Мастер Шефа"

Аудит критичних підприємств та бронювання мають проводитися одночасно - Салій

«Росіяни зупиняються виключно там, де їх зупиняють»: майор ЗСУ про ймовірність переговорів з РФ

В Кремлі прокоментували перекидання військових КНДР в Україну

"Розумні" NPC, жива природа та 10 годин нових завдань: яким буде ремастер Horizon Zero Dawn

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

"Працював без вихідних": неймовірне багатство чиновника БЕБ насмішило українців

Третю платіжку за газ почали розсилати українцям: доведеться заплатити по-новому

Генштаб: Сили оборони знищили ЗРК «Бук-М3», вартістю до $50 млн

Міноборони допустило до постачання ЗСУ український багі «Варан»

Уроки української: як сказати "підодіяльник" правильно