Ніжний, пухкий і ароматний: суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив рецепт ідеального бісквіту
Учасникам проєкту "Мастер Шеф" випала честь організувати весільний бенкет для звільнених із полону захисників Маріуполя та "Азовсталі" — Катерини та Іллі.
Цього разу Володимир Ярославський показав, як приготувати той самий бісквіт з весілля "Мастер Шеф".
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на форму діаметром 26 см):
- 6 маленьких яєць (250 г)
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 130 г пшеничного борошна
- 20 г картопляного крохмалю (або 30 г кукурудзяного)
Яйця добре миємо, вибиваємо та починаємо збивати міксером. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський одразу додає цукор і збиває приблизно 10 хвилин, щоб вийшла максимально стійка піна.
Борошно з крохмалем просіюємо через сито, а потім у декілька прийомів дуже акуратно додаємо до збитих яєць, перемішуючи лопаткою або великим ручним віничком.
"Ще один важливий нюанс - це треба робити досить швидко по часу - нас вчили, що на процес вмішування борошна треба 15-20 секунд не більше. Все це для того щоб не опала піна! Бо ми не додаємо ніяких розпушувачів!", — наголосив "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Дно роз'ємної форми застеляємо пергаментом, змащуємо форму холодним вершковим маслом, виливаємо в неї тісто та випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці з конвекцією 30 хвилин — і бісквіт готовий.
"Якщо яйця дуже свіжі, вони взбиваються гірше, і тоді їх треба трішки «зістарити» - в окремій мисці вінчиком змішую яйця та цукор і на водяній бані підігріваю десь до 55-60 градусів постійно інтенсивно помішуючи суміш. Потім поміщаю все у міксер", — пояснив "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.