Один із улюблених: шеф-кухар дала рецепт салату з хрумким баклажаном

Один із улюблених: шеф-кухар дала рецепт салату з хрумким баклажаном

Українська шеф-кухарка Валентина Кущ показала, як приготувати неймовірно смачний та пікантний салат із хрумким баклажаном, який найкраще подавати теплим.

"Обожнюю цей салат. Один із самих улюблених. Салат "лаззат". В нього безліч інтерпретацій і варіантів. Головне - стиглі томати і баклажани", – розповіла шеф-кухар.

Для салату нам знадобляться такі інгредієнти:

  • помідори - 2- 3 шт. (великі)
  • баклажани - 2 шт.
  • цибуля кримська - 0,5 шт.
  • кінза - побільше
  • крохмаль кукурудзяний
  • лимонний сік - 1 ч.л.
  • кунжут для посипання (або подрібнені горішки)
  • олія для смаження
  • соус солодкий чилі - 50 г
  • соєвий соус - 20 г
  • крем-сир - 100 г (можна і без нього)

Баклажани чистимо від шкірки та нарізаємо великими шматками. Обсипаємо їх крохмалем з усіх боків і смажимо на розігрітій пательні з достатньою кількістю олії на великому вогні. Готові баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Томати нарізаємо на шматки, цибулю – тоненько. Для заправки змішуємо соєвий соус, солодкий чилі та лимонний сік. Заправляємо томати з цибулею соусом.

"Я люблю коли баклажани не заправлені, а просто зверху смажених викладаю томати в соусі. Але можна і перемішати, правда тоді баклажанчики будуть не такі хрусткі", – пояснила шеф-кухар.

Зверху додаємо кінзу, кунжут, за бажанням викладаємо крем-сир – і наш салат готовий, подаємо його одразу, поки баклажани ще гарячі та хрусткі.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин