Олівʼє-торт із морквою по-корейськи: покращений рецепт знаменитого салату

Олівʼє-торт із морквою по-корейськи: покращений рецепт знаменитого салату

Українська кулінарна блогерка Юлія Мікуліч розповіла, як приготувати салат Олівʼє по-новому, у вигляді торта, який виходить смачнішим і ніжнішим за звичайний.

Кулінар радить спробувати Олівʼє з куркою замість ковбаси, зі свіжим огірком і морквою по-корейськи.

Для приготування Олівʼє по-новому нам знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля - 3 шт. середнього розміру
  • цибуля (краще синя) - 0,5 великої чи 1 маленька
  • куряче філе - 1 велике
  • горошок консервований - 130 г
  • морква по-корейськи - 120 г
  • огірки свіжі - 3 шт. (середні)
  • яйця – 5 шт.
  • майонез

Куряче філе приправляємо соєвим соусом, сіллю, меленим перцем і обсмажуємо чи запікаємо до готовності. Картоплю також або варимо, або запікаємо. Яйця варимо круто.

Картоплю натираємо на дрібній тертці та викладаємо на велику тарілку першим шаром, трішки підсоюємо її та змащуємо майонезом. Наступний шар – дрібно нарізана цибуля, її також трішки змащуємо майонезом.

Далі викладаємо дрібно нарізане куряче філе, знову майонез. Слідом консервований горошок, морква по-корейськи (її треба додатково нарізати, щоб було зручно їсти), знову майонез.

Викладаємо натертий на дрібній тертці і віджатий від зайвої рідини свіжий огірок, трохи підсолюємо та змащуємо майонезом. А зверху натираємо варені яйця та останній раз змащуємо майонезом.

Перед подачею даємо Олівʼє-торту настоятися кілька годин у холодильнику.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Бензин, дизель та автогаз: що буде з цінами до кінця року

Улюблений сніданок із лаваша: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт лінивої піци

Нардеп-військовий розповів про реальну ситуацію на фронті: "Не вірте пройдисвітам, які заявляють..."

Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку

Податки, проїзд, комуналка: які пільги нададуть пенсіонерам у жовтні

Гороскоп на 3 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтеся, кого чекають виклики у кар'єрі

Чому не можна відкривати вікна 3 жовтня і навіщо сьогодні їсти часник: прикмети та заборони на Діонісія

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила