Оригінальна страва з гречки: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий і дуже смачний рецепт
На своїй сторінці в Instagram суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф", відомий ресторатор і шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом баношу з гречкою.
Для приготування баношу з гречкою "Мастер Шеф" Володимир Ярославський узяв такі інгредієнти:
- кукурудза мелена - 75 г
- гречка мелена - 75 г
- молоко - 950 г
- вершки жирністю 30% - 120 г (можна замінити на 180 г сметани)
- масло вершкове - 40 г
- сіль - на смак
Для подачі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський цього разу використав бринзу, томлені щічки, горішки та запашну олію.
Спочатку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ставить молоко на вогонь, доводить його до кипіння та починає, постійно помішуючи, додавати тоненькою цівочкою крупи - спершу кукурудзу, потім гречку. Також додаємо сіль на смак.
Після того, як суміш починає злегка кипіти, готуємо її ще приблизно 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.
У кінці приготування додаємо до баношу з гречкою на вибір сметану або вершки – сметана додасть смаку трішки кислинки, а вершки – ніжності та солодкувато присмаку. Також додаємо вершкове масло, перемішуємо все – і банош готовий.
Подавати цю страву шеф-кухар особливо радить на сніданок разом із яйцем пашот та смаженими грибами.
"У мене на гарнір були томлені яловичі щічки (буде смачно із тушкованими яловичими хвостами, та з соусом від тушкування). А ще, я додав запашну олію, зелень, горішки смажені та бринзу", – розповів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.