Осінній гарбузовий суп з томатами: бюджетний рецепт від "Мастер Шефа" Ярославського
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував смачний рецепт ситного гарбузового супу.
Це ідеальне блюдо для осінньо-зимового сезону, в якому насолода гарбуза поєднується з пряними нотками каррі та насиченим смаком томатів.
Для приготування смачного гарбузового супу з томатами від шеф-кухаря Володимира Ярославського вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 600-700 г печеного гарбуза з чебрецем
- 100 г цибулі
- 300 г консервованих томатів у власному соку
- 20 г жовтої пасти каррі або сухої суміші
- гарбузове насіння
- гарбузова олія
- олія для смаження та запікання
Очистіть гарбуз і наріжте довільними шматками. Посипте свіжими гілочками чебрецю, збризкайте оливковою олією, додайте сіль і запікайте в духовці під фольгою або в рукаві 30 хвилин при 200 °C, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський. Після цього відкрийте фольгу та підсушіть гарбуз ще 10 хвилин.
У цей час наріжте цибулю і обсмажте на середньому вогні до легкого рум'янцю, додайте помідори і тушкуйте ще 10 хвилин.
"Мастер Шеф" Ярославський помітив, далі додайте запечений гарбуз разом із соком, що залишився на деку, а також влийте овочевий бульйон або воду. Доведіть до кипіння і перебийте все в пюре за допомогою занурювального блендера. За смаком додайте каррі та сіль, щоб досягти потрібної густоти.
Подавайте гарячим, поливаючи гарбузовим маслом і посипавши підсушеним гарбузовим насінням. Для різноманітності смаку можна додати кокосові вершки під час подачі, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.