Осінній смак: рецепт гарбузових синабонів із домашнім вершковим кремом
Авторка кулінарного блогу Юлія Віліч у Instagram поділилася секретами приготування дивовижних синабонів з гарбузом, які вийдуть не лише дуже смачними, а й м'якими.
Завдяки гарбузу та кориці, колір у синабонів буде дуже яскравим і красивим, а смак буде по-осінньому гарний.
Інгредієнти для тесту:
- 150 мл теплого молока
- 1 ст. цукру
- 30 г пресованих дріжджів
- 150 г гарбузового пюре (попередньо відварити гарбуз)
- 1 яєчний жовток
- 40 мл рослинної олії
- 400 г просіяного борошна
Приготування:
У тепле молоко додати дріжджі та цукор, добре перемішати. Всипати борошно і знову перемішати. Поставити опару у тепле місце на 10 хвилин. Додати гарбузове пюре, жовток та олію, перемішати віночком. Всипати борошно, що залишилося, і замішувати тісто ложкою.
Викласти тісто на присипану борошном поверхню і вимішувати 10 хвилин. Покласти тісто в змащену маслом миску, накрити рушником і залишити на 35-40 хвилин. Після того, як тісто підніметься, розкотити його в прямокутний пласт, рівно обрізавши краї ножем.
Начинка:
- 30-40 г розтопленого вершкового масла
- 5 г кориці
- 40 г цукру
Змастити тісто, що розкотило, розтопленим вершковим маслом. Посипати цукром та корицею. Згорнути тісто в рулет, нарізати його на шматочки.
Після цього перевернути рулетики зрізом вгору і викласти їх у форму, застелену пергаментом, змащену олією і присипану мукою. Дати булочкам підійти 15 хвилин, потім змастити жовтком. Випікати за температури 180°C протягом 27 хвилин.
Крем:
- 50 г вершкового сиру кімнатної температури
- 10 г м'якого вершкового масла
- 20 г цукрової пудри
Змішати вершковий сир, олію та цукрову пудру до однорідної маси. Щедро змастити гарячі булочки кремом.