Особливо смачна: рецепт шаурми з куркою від судді "Мастер Шеф" Ярославського
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачну та соковиту курячу шаурму в лаваші, загорнуту по-особливому.
Для приготування шаурми "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- лаваш круглий - 3 шт.
- курячі стегна - 4 великих
- трішки олії, сіль, перець, сухий часник, улюблені спеції, ароматні трави
- цибуля - 1 середня
- кабачок або цукіні - 1 маленький
- болгарський перець - 1 великий
- сир - за бажанням
Крім того, для соусу нам знадобиться:
- густа сметана 15% - 250 г
- гірчиця зернова - 1 повна столова ложка
- соус барбекю - 3 ст.л.
- зелень (петрушка, кінза, зелена цибуля)
Курку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає шматочками приблизно 1,5х1,5 см, додає сіль, спеції та обсмажує на розігрітій пательні з олією до готовності.
Обсмажену курку перекладаємо на тарілку, а на тій самій сковороді одразу обсмажуємо цибулю, нарізану кубиками. Слідом додаємо нарізані кубиками болгарський перець і кабачок та трішечки підтушковуємо овочі. За бажанням у кінці можна додати трішки часнику.
Щоб приготувати соус, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський просто змішує сметану з гірчицею, соусом барбекю та дрібно нарізаною зеленню.
Тепер формуємо шаурму: "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змащує половинку лаваша соусом, викладає курку, овочі, додає тертий сир та згортає трикутником, защипуючи край в утворену кишеньку, як на відео.
Підсмажуємо шаурму на сухій пательні з обох боків, щоб лаваш був хрусткий, і можна насолоджуватися.