Панкейки з маком вийдуть ще смачнішими: "Мастер Шеф" Глінська показала рецепт ідеального тіста на млинці
Переможниця одного із сезонів та колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська запропонувала українцям рецепт смачних та ніжних панкейків із маком та ягідною начинкою.
Для приготування панкейків зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- кефір - 220 мл
- яйце – 1 шт.
- цукор - 1 ст.л.
- сода харчова – 0,5 ч.л.
- вершкове масло - 20 г (розтоплене)
- борошно - 150 г
- мак – 20 г
- заморожена малина – 80 г
Малину можна замінити на будь-які інші ягоди, наприклад, смородину чи чорницю.
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує сухі інгредієнти - борошно, мак та соду.
В окремій мисці з'єднуємо яйце з цукром та вершковим маслом, перемішуємо. Потім додаємо кефір та знову перемішуємо.
У миску до рідких інгредієнтів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає суміш сухих інгредієнтів та перемішує тісто до однорідної консистенції.
Такі оладки потрібно смажити не так, як звичайні, які просто обсмажують на розігрітій сковороді з обох боків. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська на злегка теплу сковороду викладає тісто (зручніше це робити не просто ложкою, а за допомогою кондитерського мішка), в серединку додає трохи ягід, а зверху знову тісто, щоб накрити начинку.
Смажити панкейки можна зовсім без додавання олії, на сухій пательні, що робить їх дуже корисними. Просто обсмажуємо їх під кришкою, щоб вони добре пропеклися, з обох боків.