Пельмешки з оцтом: хто додумався до цієї ідеї і як правильно приготувати, не лийте необдумано
СРСР — минуле мільйонів людей... дуже погане минуле, яке не пов'язане з якимись добрими часами, а лише з репресіями та болем.
Люди виживали, а зараз ми поговоримо про один із продуктів, який був доступний більшості — про пельмені.
У XXI столітті чого тільки не використовують, щоб посилити смак цього напівфабрикату. Ми їмо їх зі сметаною, з майонезом, з кетчупом, з вершковим маслом, меленим перцем. І частина людей — з оцтом, прямо з Радянського Союзу... але чому?
Відповідь неймовірно проста, всіляких добавок, як сьогодні, тоді особливо не було. А оцет є продуктом дешевим і, можна заявити, корисним, оскільки він насамперед допомагає контролювати людський апетит, боротися з мігренню, похміллям та розладом шлунково-кишкового тракту, а ще він містить вітаміни групи B, пектин.
Але все ж таки варто пам'ятати, що оцет дозволений не кожному. Його краще не вживати в їжу людям, у яких спостерігаються проблеми з нирками та підвищеною кислотністю.
Раніше пельмені готували в такий спосіб – рецепт практично не відрізняється – потрібно посолити воду, додати кілька лаврових листів, перець горошком. Чекаємо, поки вона закипить, тоді додаємо пельмені і чекаємо, поки вони спливуть, постійно помішуючи. Як тільки це сталося, зменшуємо вогонь і варимо ще 7 хвилин.
Оцет розбавляємо обов'язково. На столову ложку потрібно три столові ложки олії, сіль та перець.
Раніше ми повідомляли, що часточками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш.