Перевірили, краще за магазинні: рецепт протеїнових батончиків всього їх двох інгредієнтів

Перевірили, краще за магазинні: рецепт протеїнових батончиків всього їх двох інгредієнтів

Пастелі – це смачні грецькі батончики з меду та кунжуту, які існували ще в античні часи. Тоді древні греки готували їх із різними горіхами та медом.

Ці батончики – справжній калорійний заряд із насиченим солодким смаком. Для перекушування вам знадобиться зовсім небагато. Приготувати пастелі нескладно, головне – не пересмажити їх.

Вони можуть бути тонкими і хрусткими або щільнішими і тягучими, залежно від того, як вам більше подобається. Ви можете додати в них горіхи, такі як фісташки або волоські горіхи, а також родзинки або сухофрукти, наприклад, журавлину.

Протеїновий батончик / фото

Інгредієнти:

  • 210 г кунжуту (приблизно півтори склянки)
  • 210 г меду (приблизно півтори склянки плюс 1 ст.л.)

Спосіб приготування:

  1. Підсмажте кунжут. Розподіліть його на деку і поставте в духовку при 170 градусах або підсмажте на сковороді. Насіння має стати злегка золотистим, але не надто коричневим.
  2. Нагрійте мед. Влийте мед у середню каструлю і нагрійте, поки він не почне пузиритися. Дайте йому залишити 4-5 хвилин. Якщо у вас є термометр, перевірте, щоб температура була близько 125 °C.
  3. Змішайте мед та кунжут. Додайте підсмажене насіння кунжуту в каструлю з медом, зменште вогонь і добре перемішайте. Готуйте ще 2-3 хвилини, стежачи, щоб суміш не пригоріла. Щоб перевірити готовність, капніть трохи суміші у склянку з водою – вона має залишатися у вигляді кульки.
  4. Підготуйте деко. Застеліть лист пергаментним папером, злегка змащеним оливковою олією. Вилийте на нього суміш із меду та кунжуту. Зверху покладіть ще один лист пергаментного паперу (також змащений) і розрівняйте суміш качалкою. Найзручніше робити це на столі, щоб розкотити пастели до потрібної товщини.
  5. Дайте охолонути і наріжте. Зніміть верхній аркуш паперу і залиште суміш остигати на 15 хвилин. Потім наріжте її на невеликі брусочки, наприклад за допомогою різака для піци.

Дайте пастелі повністю охолонути. Зберігайте їх у герметичному контейнері, перекладаючи шари пергаментним папером, щоб вони не злипалися.

Тепер у вас є смачні та корисні грецькі пастели, які чудово підійдуть для перекушування у будь-який час!

Спробуйте також приготувати: рецепт цукатів з моркви, смак яких буде непросто розгадати

Раніше ми писали, що ви заварюєте чай неправильно - що потрібно робити з паперовою биркою, щоб не зіпсувати смак

Крім того, наш портал повідомляв, у ласунів паніка: в Україні ціна на шоколадки може зрости чи не вдвічі

Поділитися сюжетом

Останні новини

Рада звільнила від мобілізації українців віком до 25 років

Рада перейменувала ще два міста

Депутати хочуть покарати любителів гучного реву двигуна: які авто підуть під заборону

Журналісти дізнались про перенесення "Рамштайна" на іншу дату

"По 20 грн в день і через рік у вас буде": українців розсмішила "міністр фінансів" з Threads

Нові правила для ВПО: як не втратити виплати у 2024 році

В Україні подорожчав базовий овоч: коштує на 200% більше

Не задекларувала понад $1,5 млн: правоохоронці затримали депутатку Хмельницької міськради

Google впроваджує нові функції захисту: тепер смартфон у безпеці навіть офлайн

Єрмак розкрив спосіб швидкого знищення складів БК у Росії

Стало відомо про роль Буданова в операції у Вовчанську

Кадрова криза в Україні загострюється: експерти пояснили, чому високі зарплати не допомагають

Людям просто не вижити: експерт заявив, що пенсійні реформи не спрацюють

На Одещині зловили двох ухилістів, які одружилися з жінками з інвалідністю: у ДПСУ видали подробиці

Росіяни збільшили використання північнокорейських снарядів