Пиріжечок? Давайте: рецепт сливової коси до чаю
Напевно, кожен любить випити ароматного чаю чи кави прохолодними осінніми вечорами. Проте яке чаювання без солоденького?
Пропонуємо вам рецепт пирога з домашнім сиром та сливами. Ним поділилася фудблогерка Тетяна Юшина на своїй сторінці у Instagram.
Інгредієнти для тіста:
- 350 г борошна
- 125 мл молока
- 50 г цукру
- 0,5 ч.л. рік
- 1 яйце
- 20 г пресованих дріжджів (сухих 7г)
- 50 г вершкового масла
Інгредієнти для начинки:
- 250 г сиру
- 1 яйце
- 30 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю (або можна ванільний пудинг)
- 450 г слив (вага з кісточками)
Інгредієнти для глазурі:
- 50 г цукрової пудри
- сік половини лимона
Спосіб приготування:
Дріжджі розчинити у теплому молоці з 1 ч.л. цукру без гірки. Вершкове масло|мастило| розтопити, охолодити.
Борошно просіяти в миску, додати яйце, розтоплене масло, цукор, сіль і дріжджі з молоком.
Замісіть м'яке тісто. Якщо замішувати комбайном, вистачить 5-7 хвилин, якщо руками - 10-12 хвилин.
Поставити тісто підходити в теплому місці на 1 годину, доки не збільшиться вдвічі.
Спосіб приготування начинки:
Зі слив видалити кісточки і нарізати невеликими шматочками.
Яйце розтерти з|із| цукром, ванільним цукром, додати|добавляти| сир і крохмаль, змішати.
Додати|добавляти| порізані сливи, змішати.
Деко застелити пекарським папером або змастити олією.
Тісто, що підійшло, розкотити в прямокутник приблизно 30*40 см.
У центр прямокутника викласти начинку.
Бічні краї розрізати під нахилом на 5-6 частин і нахлистом накрити.
Перекласти на лист, прикрити рушником і дати настоятися 15-20 хвилин.
Деко розігріти до 180 градусів.
Випікати косу 25 хвилин.
Спосіб приготування глазурі:
З лимона вичавити сік і змішати з цукровою пудрою.
Готову косу трохи охолодити і покрити глазур'ю.
Раніше ми повідомляли про осінній салат без краплі майонезу: груші, горіхи та сир – все, що вам потрібно, рецепт.