Побалуйте себе: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити швидкий пиріг з абрикосами та лавашем
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила приготувати пиріг з яблуками та абрикосами на сковорідці, використовуючи такий самий простий метод.
"Цей рецепт настільки простий та смачний, що у вас не буде жодних виправдань, щоб не приготувати його", - стверджує "Мастер Шеф" Литвинова.
Вам знадобиться:
- 200 г лаваша
- 700 г яблук
- 300 г абрикос
- 80 г цукру
- 50 г топленого масла
- 100 г журавлини
- 1 чайна ложка ванільного цукру
Для заливання:
- 5 яєць
- 200 г сметани 15-20%
Етапи приготування:
Розріжте лаваш на трикутні смужки, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте яблука тонкими скибками і обсмажуйте їх разом із топленим маслом і цукром протягом 10-15 хвилин, щоби видавити з них вологу.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, помажте сковороду топленим маслом.
Змішайте сметану з яйцями та додайте ванільний цукор.
Покрийте сковороду лавашем, використовуючи 1/3 частину, і покладіть зверху всі яблука і 1/3 частину суміші для заливання. Розрівняйте.
Покрийте зверху нарізаним лавашем, потім абрикосами і знову лавашем. Залийте сумішшю для заливання, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
Готуйте на мінімальному вогні 20-25 хвилин під кришкою. Потім покрийте пергаментом і акуратно переверніть на кришку, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова. Потім перекладіть безпосередньо на пергамент у сковороду і готуйте ще 5-10 хвилин, доки не утвориться хрустка кірка.