Покладіть борошно в морозилку замість кухонної шафи – несподіваний, але дієвий спосіб зберегти продукт
Більшість із нас звикли зберігати борошно в кухонній шафці, але є один нестандартний і ефективний спосіб, який допоможе зберегти його свіжим і якісним – зберігання в морозильній камері.
Коли ми неправильно зберігаємо борошно, у ньому можуть завестися жучки та інші шкідники. Погодьтеся, використовувати таке борошно вже небезпечно. Тому перше правило – перевіряти борошно ще в магазині. Переконайтеся, що воно не злиплося через вологу і не має чорних цяток, які можуть вказувати на присутність яєць шкідників.
Виробники зазвичай пакують борошно в щільні паперові пакети, через які важко оцінити його стан. Тому слід звертати увагу на:
- Цілісність пакування
- Дату виготовлення
- Відсутність цвілі та гіркого запаху
Гіркий аромат – це сигнал, що борошно зберігали неправильно, і його не варто купувати.
Зберігання борошна у морозильнику може здатися дивним, але це дуже ефективний спосіб уникнути проблем зі шкідниками. Мороз знищує яйця та личинки, які можуть бути в борошні, і запобігає появі цвілі. Волога, яка може викликати цвіль, в морозильнику мінімізується. А холод допомагає зберегти смак та якість борошна
Тож покладіть борошно в морозильну камеру на 3-4 дні. Після цього вийміть його і зберігайте у сухому темному місці.
Це простий, але ефективний спосіб захистити борошно від шкідників і забезпечити його свіжість на довгий час.
Раніше ми розповідали, Як заточити одноразовий верстат для гоління: два дієві способи, придумані в 90-х
Також, Влаштуйте ревізію на кухні: стало відомо, в якому посуді небезпечно готувати та зберігати їжу