Покращений рецепт: фіналістка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати мʼясо з картоплею
Зірка проєкту "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко у себе в Instagram показала, як приготувати соковите мʼясо по-чорногорськи з картоплею та іншими овочами.
У Чорногорії традиційною стравою є мʼясо під сачем (під кришкою), яке зазвичай готують на вуглях, але фіналістка "Мастер Шеф" адаптувала цей рецепт для духовки та зробила його ще смачнішим.
⠀
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- мʼясо (телятина, яловичина, свинина, курка чи баранина) – 1,3 кг
- олія оливкова – 100 г
- 2 морквини
- 6 картоплин
- перець солодкий – 2 шт.
- червона цибуля – 2 шт.
- за бажанням можна додати цибулю порей (1 шт.)
- сухе біле вино – 70 г
- розмарин сушений – 2 ч.л.
- зелень (петрушка чи кінза) – 20 г
- лавровий лист – 4 шт.
- часник – 8 зуб.
- сіль сванська – 1 ч.л.
- паприка – 1 ч.л.
- сіль і перець – за смаком
Моркву, картоплю та цибулю чистимо та розрізаємо на великі шматки. Мʼясо та солодкі перці також ріжемо великими шматками. Мʼясо підсолюємо за смаком.
У пательню, яку можна ставити в духовку, чи форму для запікання з кришкою "Мастер Шеф" Ольга Рябенко наливає частину олії, на дно викладає моркву, солодкий перець та одну цибулину, в центр викладає картоплю, а по краях шматки мʼяса. Солимо та перчимо.
Зверху на картоплю викладаємо нарізану зелень. Також "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає розрізані навпіл зубчики часнику, решту цибулі, розмарин, паприку, сванську сіль, лавровий лист.
Поливаємо мʼясо з овочами олією, вином, накриваємо кришкою та відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 4 години.