Покращений рецепт: переможниця "Мастер Шеф" показала, як приготувати ідеальний "Наполеон"

Покращений рецепт: переможниця "Мастер Шеф" показала, як приготувати ідеальний "Наполеон"

Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати торт "Наполеон".

Для приготування тіста (на 6 коржів + крихта для декору) переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:

  • борошно - 375 г + 25 г для підпилу
  • вершкове масло 82,5% - 200 г
  • молоко - 90 мл
  • сметана жирна - 50 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - 0,5 ч.л.

Всі інгредієнти мають бути дуже холодними, масло заморожене.

Для крему (заварний зі згущеним молоком) зірка "Мастер Шеф" використала:

  • яєчні жовтки - 4 шт.
  • молоко - 0,5 л
  • борошно або крохмаль (найкраще 50/50) - 50 г
  • розмʼякшене вершкове масло 82,5% - 180 г
  • згущене молоко - 1 банка
  • ванільний екстракт

У просіяне борошно переможниця "Мастер Шеф" натирає вершкове масло та швидко розподіляє його, поки не розтануло. Додаємо яйце, молоко, сметану, сіль і швидко замішуємо тісто спершу ложкою, а потім руками.

Готове тісто ділимо на 6 частин, викладаємо його на тарілку, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо мінімум на годину в холодильник.

Охолоджене тісто зірка "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розкачує на пергаменті та вирізає кола, які підуть на коржі, а обрізки – для крихти. По всій площині коржів робимо проколи виделкою та випікаємо по черзі в розігрітій до 210-220 градусів духовці приблизно 8-10 хвилин.

Щоб приготувати крем, переможниця "Мастер Шеф" спершу нагріває молоко. В сотейнику змішуємо до однорідності яйця з борошном, потім поступово додаємо гаряче молоко, постійно помішуючи масу. Ставимо суміш на плиту та доводимо до загущення, знімаємо з вогню, накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.

Мʼяке вершкове масло збиваємо за допомогою міксера, а потім змішуємо до однорідності з охолодженим заварним кремом і згущеним молоком – все має бути приблизно однакової температури.

Коржі змащуємо кремом (зовні також), відправляємо торт у холодильник на ніч, а зранку прикрашаємо крихтою – і наш "Наполеон" готовий.

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024

Як заквасити капусту, щоб вона була хрумкою: рецепт від досвідчених господинь

Як правильно садити аґрус восени: садівники поділились найкращим методом

Кіш з рибою та шпинатом: "Майстер Шеф" Глинська дала простий покроковий рецепт

Що не можна їсти метеозалежним людям: фахівці дали дієві поради

"Ці угоди будуть", - Isita Gaya розповіла, коли закінчиться війна з росією

Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть

Буфетниця жорстко побила дев'ятикласницю через булочку: на їжу немає грошей

Що можна виростити вдома на підвіконні восени: господині назвали найкращі варіанти

Дві години різниці з Європою: українці обурені скасуванням літнього часу

Смачнющий бісквіт із гарбузом від "Мастер Шефа" Хіменеса-Браво: простий рецепт тортика

Не чекайте першого снігу: коли потрібно переходити на зимову гуму

Нові тарифи на комуналку: що зміниться з листопада

Вони будуть тікати, вони будуть розбігатися, - військовий експерт про солдатів КНДР, яких привезли в рф на війну

Облави ТЦК змінюють звички українців: кур'єри ледве впораються із замовленнями