Покращений рецепт: переможниця "Мастер Шеф" показала, як приготувати ідеальний "Наполеон"

Покращений рецепт: переможниця "Мастер Шеф" показала, як приготувати ідеальний "Наполеон"

Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати торт "Наполеон".

Для приготування тіста (на 6 коржів + крихта для декору) переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:

  • борошно - 375 г + 25 г для підпилу
  • вершкове масло 82,5% - 200 г
  • молоко - 90 мл
  • сметана жирна - 50 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - 0,5 ч.л.

Всі інгредієнти мають бути дуже холодними, масло заморожене.

Для крему (заварний зі згущеним молоком) зірка "Мастер Шеф" використала:

  • яєчні жовтки - 4 шт.
  • молоко - 0,5 л
  • борошно або крохмаль (найкраще 50/50) - 50 г
  • розмʼякшене вершкове масло 82,5% - 180 г
  • згущене молоко - 1 банка
  • ванільний екстракт

У просіяне борошно переможниця "Мастер Шеф" натирає вершкове масло та швидко розподіляє його, поки не розтануло. Додаємо яйце, молоко, сметану, сіль і швидко замішуємо тісто спершу ложкою, а потім руками.

Готове тісто ділимо на 6 частин, викладаємо його на тарілку, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо мінімум на годину в холодильник.

Охолоджене тісто зірка "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розкачує на пергаменті та вирізає кола, які підуть на коржі, а обрізки – для крихти. По всій площині коржів робимо проколи виделкою та випікаємо по черзі в розігрітій до 210-220 градусів духовці приблизно 8-10 хвилин.

Щоб приготувати крем, переможниця "Мастер Шеф" спершу нагріває молоко. В сотейнику змішуємо до однорідності яйця з борошном, потім поступово додаємо гаряче молоко, постійно помішуючи масу. Ставимо суміш на плиту та доводимо до загущення, знімаємо з вогню, накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.

Мʼяке вершкове масло збиваємо за допомогою міксера, а потім змішуємо до однорідності з охолодженим заварним кремом і згущеним молоком – все має бути приблизно однакової температури.

Коржі змащуємо кремом (зовні також), відправляємо торт у холодильник на ніч, а зранку прикрашаємо крихтою – і наш "Наполеон" готовий.

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ