Покращений рецепт: шеф-кухар показала, як приготувати смачнющу ікру з баклажанів
Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram запропонувала українцям оригінальний рецепт ікри з баклажанів – не по-одеськи, але теж неймовірно смачно.
"Баклажанну ікру робить майже кожна одеська господиня, але цей рецепт буде трішки інший, ніж класична одеська", – відзначила шеф-кухар.
Для приготування баклажанної ікри нам знадобляться такі інгредієнти:
- баклажани - 2 шт. середнього розміру
- перець болгарський - 2 шт. (великі)
- перець гострий - 1 шт.
- помідори - 2-3 шт.
- цибуля - 1 шт.
- томатна паста - 2 ст.л.
- часник - 2-3 зуб.
- петрушка - 1 маленький пучок
- сіль - за смаком
- за бажанням можна додати ароматної олії
Баклажани, помідори, солодкий і гострий перець збризкуємо олією, робимо на овочах кілька проколів ножем чи виделкою, щоб вони не порепалися, та запікаємо в духовці до готовності. Запечені овочі чистимо та січемо ножем.
Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії до золотистості. Після цього додаємо томатну пасту та смажимо ще 2-3 хвилини.
До цибулі з томатною пастою додаємо нарізані запечені овочі та тушкуємо все разом приблизно 5 хвилин, за необхідності додаємо трішечки води.
Додаємо дрібно нарізану петрушку, тертий часник, сіль за смаком і тушкуємо ще приблизно 2-3 хвилини. Якщо хочете більш однорідної текстури, шеф-кухар радить потовкти овочі товкачкою.
Важливо: не кидайте весь гострий перець одразу, додавайте його за смаком.