Полегшіть собі життя на зиму: швидка заготівля листя для долми – більше жодних голубців
Заготівлі максимально спрощують процес приготування кулинарам, будь то заправка для борщу, соуси або консервовані овочі.
Взимку залишається лише дістати необхідну баночку та відкрити, проте влітку для цього потрібно попрацювати.
Мало хто знає, але виноградне листя для долми теж можна заготовити на зиму. У банках вони можуть простояти близько року, а для розсолу потрібна лише вода та сіль. Перед приготуванням взимку потрібно трохи їх промити.
Кулинарам рекомендують вибирати молоде листя, без грубих прожилок.
Інгредієнти на 6 банок 500 мл:
- Вода 2 л
- Сіль кам'яна 2 ст. л.
- Листя виноградне 3 кг
Як приготувати:
- Листя помийте, відберіть молоді, без жорстких прожилок, а стебла обріжте. Банки простерилізуйте, прокип'ятіть кришки 5-7 хвилин. Складіть по п'ять-шість листків віч-на-віч окремими стовпчиками.
- Закип'ятіть воду в каструлі, додаючи, як тільки заїкпити на кожен літр 1 столову ложку солі.
- Занурюйте на кілька секунд у цей солоний окріп кожну стопку листя і одразу складайте в банки і закатайте. Воду можна доливати, адже вона википає, не забуваючи додавати і сіль. Якщо в банках помітили небагато води, можна додати кілька столових ложок цього розсолу.
Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.
Поділитися сюжетом