Поліпшений та спрощений: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт цукрового десерту з білків
Зірка шоу "Майстер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла, як зробити солодкий десерт із мінімумом продуктів. Кулінар відразу порадила, не додавати до суміші нічого зайвого, інакше вона не застигне і не триматиметься, як треба.
Інгредієнти:
- 150 г яєчних білків
- 150 г цукру
- 150 г цукрової пудри
- 2 г солі
- 5 г лимонного соку
Для крему:
- Маскарпоне
- Цукрова пудра
- Вершки
- Лимонний або лаймовий сік та цедра
- Або: Філадельфія та білий шоколад, морозиво чи сорбет
Інструкції:
Збийте білки із сіллю та лимонним соком до утворення м'якої піни, розповідає "Мастер Шеф" Мартиновська. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати, допоки маса не стане густою та блискучою.
Після цього додайте цукрову пудру і ніжно перемішайте, щоб утворилася однорідна маса.
"Мастер Шеф" Мартиновська додає, викладіть меренгу на аркуш пергаментного паперу або силіконовий лист, розрівняйте його спатулою або ножем.
Випікайте меренгу в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 130°C протягом 30 хвилин.
Остудіть меренг до кімнатної температури.
Приготуйте крем: змішайте маскарпоне з цукровою пудрою, вершками і додайте лимонний або лаймовий сік і цедру за смаком.
Нанесіть крем на замерзлу меренгу, додає "Мастер Шеф" Мартиновська. Прикрасьте зверху свіжою полуницею та іншими ягодами за бажанням.
Подавайте десерт відразу після приготування, щоб зберегти його ніжний смак та текстуру.