Полюблять навіть діти: оновлений рецепт сирної пасти з цибулею та соєвим соусом
Рецепт дуже простий і обов'язково прийде вам до смаку, так як його можна зробити навіть на сніданок, за бажання можете додати й інші продукти до пасти.
В Інстаграм food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів, як зробити смачний варіант сирної пасти з овочами. Чилі масло можна купити готове або зробити самим!
Інгредієнти:
- Макарони "ріжки" - 200 г
- 1 цибулина шалота, подрібнити
- 1 зубчик часнику, подрібнити
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. борошна
- 400 мл молока
- Сіль та перець за смаком
- 250 г тертого сыра чеддер
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Чилі олія
- Зелена цибуля, нарізана
Приготування:
Відваріть макарони за вказівкою на упаковці. Злийте воду і відкладіть. У сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте подрібнений шалот та часник, обсмажте до м'якості.
Всипте борошно і готуйте, поки воно трохи змінить колір. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
Варіть соус на середньому вогні, поки він не загусне. Потім додайте соєвий соус і тертий чеддер, продовжуйте заважати, сир повинен розчинитись.
Додайте відварені макарони до соусу, ретельно перемішайте, щоб паста була повністю покрита соусом. Розкладіть пасту по порційним тарілкам, зверху полийте чилі маслом і прикрасьте нарізаною зеленою цибулею.