Порадуйте своїх близьких: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити найвідомішу італійську пасту
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася у соціальній мережі, як зробити смачну пасту не лише з томатами, а й із м'ясом, зеленню.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу (50% яловичини, 50% свинини)
- 200 г цибулі
- 250 г моркви
- 3 зубчики часнику
- 50 г селери
- 20 г оливкової олії
- 100 мл червоного вина
- 320 г томатного пюре
- 1 ч.л. орегано
- 1 ч.л. базиліка
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
- 250 г пасти (наприклад, пенне)
- 2 ч.л. тертого пармезана для подачи
Інструкції:
Натріть або дрібно наріжте цибулю, моркву та селеру, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Нагрійте оливкову олію в каструлі і обсмажте цибулю, моркву та селеру до м'якості.
Додайте подрібнений часник і обсмажуйте його разом із овочами близько хвилини.
"Мастер Шеф" Литвинова розповіла, додайте фарш і обсмажуйте, розбиваючи грудочки м'яса лопаткою, доки він не вкриється золотистою скоринкою.
Додайте червоне вино і дайте йому википіти.
Додати томатне пюре, орегано, базилік і перець. Перемішайте.
Додати трохи води, прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько години, іноді помішуючи.
Варіть пасту за інструкцією на упаковці, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Перекладіть частину соусу болоньєзе в сковороду, додайте відварену пасту і трохи води, в якій варилася паста. Гасіть все разом ще кілька хвилин.
Подавайте пасту болоньєзе, посипавши її тертим пармезаном і прикрасивши листям базиліка.