Посмажте груші та отримайте найкращу закуску: рецепт із сиром та горіхами на осінь
Всі осінні рецепти найчастіше крутяться навколо гарбузів, грибів та груш. При чому груші найчастіше виступають як інгредієнт для десертів.
Але, звичайно ж, ці фрукти можна використовувати і як щось до закусок або навіть основних страв. Чи не переживайте. ми не залишимо вас наодинці з думками про те. Записуйте рецепт смажених груш із сиром та горіхами. Рецепт дуже бюджетний та простий, не пішіть лякатися.
Інгредієнти:
- 3-4 стиглі груші
- 150 г сиру (наприклад, блакитного, козячого чи фети)
- 100 г волоських горіхів (або будь-яких інших до смаку)
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка меду (за бажанням)
- Сіль та перець за смаком
- Свіжий чебрець або розмарин (за бажанням)
Приготування:
-
Підготуйте груші: Вимийте груші, розріжте їх навпіл і видаліть серцевину. Можна залишити шкірку, оскільки вона додає текстури та смаку.
-
Обсмажте груші: На сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Покладіть груші зрізом вниз і обсмажуйте близько 5-7 хвилин, доки вони не стануть м'якими і трохи золотистими. Потім переверніть їх та обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
-
Додати сир: Зменшіть вогонь і посипте груші кришеним сиром. Закрийте кришкою сковороду і дайте сиру трохи розплавитися (близько 2-3 хвилин).
-
Приготуйте горіхи: Поки груші смажаться, порубайте волоські горіхи. Можна злегка обсмажити їх на сухій сковороді, щоб вони стали ароматнішими.
-
Зберіть страву: Коли сир розплавиться, акуратно покладіть груші на тарілку. Полийте медом (якщо використовуєте), посипте волоськими горіхами і додайте трохи солі та перцю. За бажання прикрасьте свіжими травами.
-
Подавайте: Цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. Воно чудово підходить як для закуски, так і для легкої основної страви.
Раніше ми повідомляли про рис з гарбузом - гарна та бюджетна ідея: осінній рецепт із невеликим секретом.