Прийшов час кабачків: рецепт овочевих котлеток, які сподобаються навіть м'ясоїдам

Прийшов час кабачків: рецепт овочевих котлеток, які сподобаються навіть м'ясоїдам

Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які в ці спекотні літні дні не знають, чим можна себе зайняти на кухні, є дуже цікавий рецепт. Справа в тому, що нам потрібен лише кабачок, і один продукт із холодильника – курячі яйця. Цього разу разом розбиратимемося, як приготувати котлетки з кабачків.

Ця страва особливо смачна з часником, сметаною, зеленню кропу та петрушки. Смачна та легка овочева страва сподобається не тільки вегетаріанцям.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

• Кабачки – 500 г;
• Сіль – 0,5 ч. ложки;
• Яйця – 2 шт.;
• Борошно – 2 ст. ложки;
• Кріп - 0,5 пучка (за смаком);
• Зелень петрушки – 0,5 пучка (за смаком);
• Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки (за смаком);
• Олія соняшникова - 30 мл (скільки піде);
• Сметана – 100 г (за смаком);
• Часник – 2-3 зубчики (за смаком).

Спосіб приготування

Насамперд – зелень вимити, подрібнити. Кабачки вимити та очистити від шкірки. Обполоснути водою і натерти на тертці в широкий посуд.

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Посолити, перемішати. Нахилити посуд і залишити на 30 хвилин|мінути|, щоб виділився сік. Сік злити.

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Потім перекласти кабачкову масу без соку в глибокий посуд, додати яйця, борошно, подрібнену зелень та мелений перець. Ретельно перемішати до однорідної густої маси.

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Розігріти сковороду, налити олію. Викладати котлети з кабачків столовою ложкою на добре розігріту сковороду з олією та смажити до золотистого кольору на середньому вогні з одного боку (2-3 хвилини).

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Потім перевернути і смажити з іншого боку до золотистого кольору (2-3 хвилини).

Котлетки з кабачків, скріншот: YouTube

Котлети із кабачків готові. Часник очистити, роздавити у часнику. Часник змішати зі сметаною. Подавати котлети з кабачків зі сметаною та розтертим часником.

Також, готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили.

Поділитися сюжетом

Останні новини

"Укрзалізниця" змінила розклад руху деяких поїздів на західному напрямку

Продукти та послуги можуть здорожчати у половину: ціни на електроенергію вдарять по всім

Священик зчепився з ТЦКшниками на Буковині: з’явилося відео

"Не вистачає часу": в мережі розгорівся скандал на тлі повітряної тривоги

Будете забезпечені на рік: як правильно заморозити шпинат на зиму

Окупанти знову атакували Україні "Шахедами" та "Кінджалами": є руйнування та пожежі

В Запорізьцій області побудують підземну школу

Частина українців опинилась за межею виживання: економіст розповів про наслідки скорочення соцвиплат

Відключення світла: коли чекати повернення графіків

У Пакистані біля аеропорту пролунав вибух: є загиблі та поранені

Паркування стане дорогим задоволенням: нові штрафи та тарифи вже на порозі

Опалювальний сезон 2024-2025 в Україні: дати початку можуть змінюватись у різних регіонах

Напад на блогера Ніколаса Карму: поліція відкрила кримінальне провадження

Другу "газову" платіжку перерахують: скільки доведеться платити кожній родині щомісячно

«Починаю робити те, що пес і гуси одночасно»: у письменника Кокотюхи виявилася халепа із борщем