Простий рецепт кексу "Зебра": десерт, який сподобається дорослим і дітям
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати смачний і красивий кекс "Зебра" – це найпростіший рецепт цього десерту.
"Такий кекс мені готувала моя матуся", – розповіла шеф-кухар.
Для приготування кексу "Зебра" нам знадобляться такі інгредієнти:
- яйця - 2 шт.
- цукор - 200 г
- ванільний цукор - 20 г
- молоко - 150 г
- олія без запаху - 150 г
- борошно - 300 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- какао-порошок - 50 г
"Я ще додала шоколадні дропси та покрила шоколадною глазур’ю", – відзначила шеф-кухар.
До яєць додаємо цукор, ванільний цукор та збиваємо до пишної піни. Далі вливаємо молоко, олію та збиваємо до однорідності. Слідом додаємо борошно з розпушувачем і ще раз перемішуємо все до однорідної консистенції.
Це тісто ділимо на дві частини, одна має бути трішки більшою. Більшу частину тіста залишаємо білою, а до меншої частини додаємо какао-порошок, за бажанням можна додати шоколадні дропси та перемішуємо.
У форму для кекса, застелену пергаментом, викладаємо тісто, як на відео, щоб у нас вийшли смужки зебри: ложна білого тіста, ложна темного і так чергуємо до кінця.
Випікаємо кекс "Зебра" в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-60 хвилин. Готовність можна перевірити деревʼяною шпажкою. За бажанням готовий кекс можна вкрити шоколадною глазурʼю.