Простий рецепт моркви по-корейськи на зиму: мінімум інгредієнтів і максимум смаку

Простий рецепт моркви по-корейськи на зиму: мінімум інгредієнтів і максимум смаку

Пропонуємо вам рецепт моркви на зиму, який буде радувати своїм приємним смаком всю зиму.

Ним поділилася Світлана на ютуб-каналі "Це смакота".

Щоб приготувати моркву по-корейськи на зиму вам знадобиться 5 кілограмів свіжої моркви. Також вам потрібно буде 50 грамів солі та 50 грамів цукру, які допоможуть збалансувати смак. Не забувайте про спеції: свіжомелений коріандр (3 столові ложки), паприку, куркуму і каррі (по 1 столовій ложці), а також два гострих червоних перці. Часник у кількості 150 грамів додасть страві характерного аромату. Не обійдеться й без рослинної олії (200 мл) та 100 мл оцту.

Спосіб приготування:

Почніть з очищення моркви. Після цього натріть її на корейській тертці і перекладіть в велику миску. Посипте моркву сіллю і цукром, добре перемішайте руками. Залиште її на деякий час.

Паралельно почистьте часник, а потім подрібніть його в блендері або пропустіть через прес. Гострий перець наріжте дрібно, разом із насінням — так страва буде в міру гострою.

Коли морква відстоялася, знову перемішайте її, щоб вона добре промаринувалася. У центрі зробіть невелике углиблення і всипте туди нарізаний перець, а по краях — подрібнений часник.

На плиті розігрійте олію, не доводячи до кипіння. Коли олія стане гарячою, залийте нею моркву. В центр моркви всипте всі спеції: паприку, куркуму, каррі і коріандр. Поливши спеції гарячою олією, ви активізуєте їх аромати, і гострота перцю плавно перейде в олію.

Додайте 100 мл оцту і ретельно перемішайте. Залиште моркву маринуватися на одну годину. Після маринування заповніть стерилізовані банки морквою, щільно трамбуючи її. Вилийте залишок соку в окрему ємність, а потім розподіліть його по банках. З цього обсягу інгредієнтів вийде приблизно вісім банок по 700 мл.

Для стерилізації розкладіть банки в каструлю, поклавши на дно рушник, і залийте теплою водою до рівня плечиків банок. Доведіть воду до кипіння на максимальному вогні, а потім зменшіть потужність і стерилізуйте банки протягом 15 хвилин з моменту закипання.

Витягнувши банки з каструлі, закрутіть їх кришками, переверніть і накрийте теплим пледом. Дайте їм охолонути до кімнатної температури. Ваша морква по-корейськи на зиму готова!

Цей рецепт стане ідеальним доповненням до будь-якого столу, тож не зволікайте — готуйте на здоров'я!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків