Простий рецепт моркви по-корейськи на зиму: мінімум інгредієнтів і максимум смаку

Простий рецепт моркви по-корейськи на зиму: мінімум інгредієнтів і максимум смаку

Пропонуємо вам рецепт моркви на зиму, який буде радувати своїм приємним смаком всю зиму.

Ним поділилася Світлана на ютуб-каналі "Це смакота".

Щоб приготувати моркву по-корейськи на зиму вам знадобиться 5 кілограмів свіжої моркви. Також вам потрібно буде 50 грамів солі та 50 грамів цукру, які допоможуть збалансувати смак. Не забувайте про спеції: свіжомелений коріандр (3 столові ложки), паприку, куркуму і каррі (по 1 столовій ложці), а також два гострих червоних перці. Часник у кількості 150 грамів додасть страві характерного аромату. Не обійдеться й без рослинної олії (200 мл) та 100 мл оцту.

Спосіб приготування:

Почніть з очищення моркви. Після цього натріть її на корейській тертці і перекладіть в велику миску. Посипте моркву сіллю і цукром, добре перемішайте руками. Залиште її на деякий час.

Паралельно почистьте часник, а потім подрібніть його в блендері або пропустіть через прес. Гострий перець наріжте дрібно, разом із насінням — так страва буде в міру гострою.

Коли морква відстоялася, знову перемішайте її, щоб вона добре промаринувалася. У центрі зробіть невелике углиблення і всипте туди нарізаний перець, а по краях — подрібнений часник.

На плиті розігрійте олію, не доводячи до кипіння. Коли олія стане гарячою, залийте нею моркву. В центр моркви всипте всі спеції: паприку, куркуму, каррі і коріандр. Поливши спеції гарячою олією, ви активізуєте їх аромати, і гострота перцю плавно перейде в олію.

Додайте 100 мл оцту і ретельно перемішайте. Залиште моркву маринуватися на одну годину. Після маринування заповніть стерилізовані банки морквою, щільно трамбуючи її. Вилийте залишок соку в окрему ємність, а потім розподіліть його по банках. З цього обсягу інгредієнтів вийде приблизно вісім банок по 700 мл.

Для стерилізації розкладіть банки в каструлю, поклавши на дно рушник, і залийте теплою водою до рівня плечиків банок. Доведіть воду до кипіння на максимальному вогні, а потім зменшіть потужність і стерилізуйте банки протягом 15 хвилин з моменту закипання.

Витягнувши банки з каструлі, закрутіть їх кришками, переверніть і накрийте теплим пледом. Дайте їм охолонути до кімнатної температури. Ваша морква по-корейськи на зиму готова!

Цей рецепт стане ідеальним доповненням до будь-якого столу, тож не зволікайте — готуйте на здоров'я!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як приготувати солянку: простий рецепт популярної страви

Чи треба обрізати троянди восени: неочікувана відповідь садівників

Мобілізація багатодітних: хто не уникне призову до армії

Що робити з опалим листям восени: корисні поради від садівників

"Мертвець" несподівано ожив на операційному столі: хотіли вирізати серце

Сніг, гучні заяви та фінал бойових дій: екстрасенс розповіла, якою буде зима в Україні

Все дуже просто: в Україні вигадали, як зробити мінімальну пенсію в 10 000 грн

Як приготувати смачні котлети з грибів: докладний рецепт від "Мастер Шефа"

Epic Games Store запускає хеллоуїнський розпродаж на найстрашніші ігри цієї осені

Багато чого сходиться саме на 2025 рік, - Олександр Мусієнко про перемовини з рф і завершення війни

Як зберегти моркву на зиму: секрети досвідчених фермерів

Як боротися з бур'янами восени після збору врожаю: городники дали важливі поради

У навчанні школярів вимагають змін: на що доведеться піти

Перемир'я, конфлікт з регіонами та мусульмани: екстрасенс розповіла, якою буде зима у росії

Повістки через "Укрпошту": українці не поспішають з'являтися в ТЦК