Простий рецепт морквяного пирога з вершковим кремом: ідеальний осінній десерт
Морквяний пиріг – це чудовий осінній десерт, до якого за бажанням можна додавати різноманітні ароматні спеції, улюблені сухофрукти та горішки.
Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Юлія Сенич.
Інгредієнти для морквяного пирога:
- борошно - 390 г
- яйця - 4 шт.
- масло вершкове - 150 г
- цукор - 80 г (або за смаком)
- сода - 1 ч.л.
- оцет - 2 ст.л.
- морква - 300 г
- сіль - дрібка
- ванільний цукор, кориця, мускатний горіх - за бажанням
- родзинки або горіхи - за бажанням
Додатково морквяний кекс можна вкрити кремом, для приготування якого нам знадобиться:
- вершковий сир - 200 г
- цукрова пудра - 100 г
- + горішки для декору
Спершу змішуємо до однорідності яйця з цукром і ванільним цукром. Додаємо розтоплене вершкове масло, сіль, знову перемішуємо. Додаємо погашену оцтом соду, просіяне борошно та замішуємо тісто.
Частину моркви натираємо на крупній тертці, а частину – на дрібній. За бажанням додаємо корицю, мускатний горіх, родзинки або горішки. Також смачно буде, якщо додати трішки апельсинового соку та лимонної цедри.
Додаємо морквяну суміш до тіста та добре все перемішуємо. Готове тісто з морквою викладаємо в змащену маслом форму. Випікаємо морквяний кекс у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 45-60 хвилин.
Готовому кексу даємо повністю охолонути, а потім змащуємо його кремом зі збитого вершкового сиру з цукровою пудрою, а зверху прикрашаємо горішками.