Простий рецепт панкейків від переможниці "Мастер Шеф": швидко, доступно та смачно
Переможниця проєкту "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачні та пухкі панкейки на кефірі.
Панкейки готуються дуже просто, швидко, з доступних інгредієнтів, тому це ідеальний варіант для сніданку.
Для приготування смачних і пухких панкейків "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала:
- кефір - 500 г
- яйце - 1 шт.
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
- борошно (можна брати звичайне пшеничне або ж експериментувати з різними видами) - 350 г
- сода - 0,5 ч.л.
У великій мисці "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змішує кефір із яйцем, ваніллю та сіллю. Слідом невеликими порціями всипає просіяне борошно з содою та віничком розмішує тісто до однорідності, щоб не було грудочок.
"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна відзначила, що тісто для панкейків виходить досить густим. Даємо тісту постояти 15 хвилин, не помішуючи його.
А далі починаємо смажити панкейки. Робимо це на сухій добре розігрітій антипригарній сковороді. Смажимо по кілька хвилин з кожного боку до румʼяності.
Подавати панкейки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна радить із кленовим сиропом, або ж можете додавати інші топінги за бажанням.
Крім того, переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розповіла про свій ранковий ритуал для здоровʼя: вона починає день зі столової ложки яблучного оцту на склянку води, а вже потім сніданок і чай.