Простий та корисний: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт заливного пирога з яйцями та зеленню
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла цього разу, як приготувати простий, але дуже смачний та корисний заливний пиріг зі шпинатом, цибулею, кропом та яйцем. Багато хто з вас знає і любить цей пиріг, але цього разу ми приготуємо його без глютена, поділилася Глинська.
Інгредієнти:
тісто:
- 150 г грецького йогурту (9-10%) чи сметани (10%)
- 150 г яйця
- 120 г рисового борошна
- 5 г розпушувача
- 3 г солі
- 10 мл рослинної олії (для змащування форми)
Начинка:
- 200 г зеленого лука
- 3 варені яйця
- 30 г шпинату
- 20 г кропу
- 1 ст. л. рослинного масла
- 2 г солі
Приготування:
Підготовка тесту: У глибокій мисці з'єднайте грецький йогурт (або сметану), яйця, рисове борошно, розпушувач і сіль. Ретельно перемішайте, доки не вийде однорідне тісто, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Приготування начинки: Наріжте зелену цибулю, шпинат та кріп. У гарячій олії обсмажуйте цибулю до м'якості. Додайте шпинат та кріп, обсмажуйте ще пару хвилин. Насамкінець додайте варені яйця, нарізані кубиками. Посоліть до смаку.
Змащування форми: Змастіть форму для пирога олією.
Складання пирога: "Мастер Шеф" Глинська радить, розкотіть тісто і покладіть його у форму. Поступово розподіліть начинку по поверхні тесту.
Випікання: Випікайте в попередньо розігрітій духовці до золотистої кірки при температурі 180 градусів Цельсія приблизно 30-40 хвилин.
Подача: Дайте пиріг трохи охолонути перед подачею. Насолоджуйтесь смачним та корисним заливним пирогом, додала "Мастер Шеф" Глинська.