Простіше, ніж возитися з тістом: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт "ледачого" пирога з лавашем
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати ліниву закуску і водночас насичену та смачну страву з лавашем. Литвинова також зауважила, завдяки паприці та прованським травам пиріг буде ще більш пікантним.
Інгредієнти:
- 3 листа лаваша
- 750 г фаршу індички
- 50 г кінзи
- 100 г зеленого лука
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 1 ч. л. чорного перцю
- 1 год. л. перець
- 1 год. л. рік
- 1 ч. л. сухих прованських трав
- 300 г сметани
- 3 яйця
- 200 г моцарелли
Інструкції:
Крок 1: Підготовка інгредієнтів
Дрібно наріжте кінзу та зелену цибулю. Терту моцареллу на великій тертці.
Крок 2: Приготування начинки
У великій мисці змішайте фарш індички з кінзою, зеленою цибулею, сушеним часником, чорним перцем, паприкою, сіллю та сухими прованськими травами, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Крок 3: Приготування заливки
В окремій мисці змішайте сметану з яйцями та сіллю до отримання однорідної заливки.
Крок 4: Формування рулетів
"Мастер Шеф" Литвинова радить, нанесіть тонкий шар м'ясного фаршу на кожен аркуш лаваша.
Поверніть кожен лаваш у рулет.
Розріжте кожен рулет на однакові шматочки висотою форми для випічки.
Крок 5: Випікання
Викладіть шматочки рулетів вертикально у форму для випічки, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Далі залийте заливкою зі сметани та яєць.
Випікайте в розігрітій духовці до 180 градусів Цельсія протягом 30 хвилин. Після цього посипте верх кожного шматочка натертою моцарелою.
Поверніть форму в духовку і готуйте ще 10-15 хвилин, поки|доки| сир не розтопиться і не зарум'яниться.