Простіше та смачніше: шеф-кухар показала геніальний рецепт пирога без тіста
Шеф-кухар Валентина Кущ у себе в Instagram поділилася з українцями рецептом простого в приготуванні, дуже смачного та незвичайного пирога – кіш лорену без тіста.
"Або можете це назвати картопляною запіканкою чи пирогом з картоплі. Називайте його як хочете, але це факт - це дуже смачно!", – наголосила шеф-кухар.
Щоб приготувати пиріг без тіста, нам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля - 800 г
- курка (філе стегна) - 300 г
- гриби (печериці) - 300 г
- сир твердий - 100 г
- бекон - 50-100 г
- вершки жирні - 200 г
- яйця - 2 шт.
- сіль, перець, сухий часник
Картоплю відварюємо, за 5 хвилин до готовності солимо.
"Я варила в мундирі і потім трішки очистила. Можна залишити в мундирі, якщо любите", – пояснила шеф-кухар.
Відварену картоплю викладаємо в форму, розминаємо та формуємо основу пирога.
Зверху на картоплю викладаємо начинку: курку, гриби та бекон. Шеф-кухар радить попередньо обсмажити нарізані гриби та курку на розігрітій пательні до золотистої скоринки, щоб вони не пускали сік під час випікання пирога.
Для заливки змішуємо до однорідності вершки та яйця, додаємо сіль, перець і сушений часник за смаком. Зверху посипаємо начинку тертим твердим сиром і виливаємо заливку.
Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
"Звісно ж, начинка може бути різна, тому експерементуйте! Але заливку залиште незмінною", – додала шеф-кухар.