Рецепт домашньої лазаньї від судді "Мастер Шеф" Ярославського: виходить дуже смачно

Рецепт домашньої лазаньї від судді "Мастер Шеф" Ярославського: виходить дуже смачно

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачну та соковиту лазанью, і не з покупних листів, а з саморобних.

Щоб зробити листи для лазаньї, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • борошно - 200 г
  • яйця - 2 шт. + 1 жовток

Виделкою розмішуємо яйця, вливаємо до борошна та замішуємо тісто. Накриваємо його плівкою та лишаємо на 30 хвилин. Після цього тоненько розкачуємо тісто та нарізаємо його на листи, трохи меншими, ніж форма, в якій будете готувати лазанью.

Для болоньєзе з індички "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав:

  • стегно індички - 500 г
  • цибуля - 130 г
  • морква - 100 г
  • яблуко без шкірки - 100 г
  • стебло селери - 50 г
  • часник - 15 г
  • томати у власному соку - 400-500 г
  • вино сухе - 60 г
  • олія, сіль, перець, орегано, шавлія

Для соусу бешамель:

  • молоко жирне - 600 г
  • борошно - 45 г
  • вершкове масло - 70 г
  • сіль - 6 г
  • мускатний горіх - дрібка

Крім того, нам знадобиться сир: 250-300 г моцарели та 60-70 г пармезану або іншого витриманого сиру.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський, щоб не морочитися з нарізанням, просто пропускає інгредієнти для болоньєзе на мʼясорубці, але не змішує їх.

На олії обсмажуємо спершу моркву, додаємо цибулю, слідом селеру та часник, далі яблуко та мʼясний фарш. Додаємо томати, вино, сіль, спеції та тушкуємо все разом прибдизно 45 хвилин.

Листи для лазаньї буквально хвилину відварюємо в підсоленій воді, а потім дістаємо та змащуємо олією.

У форму для запікання, змащену олією, на дно викладаємо трішки соусу бешамель, тісто, половину рагу, третину башамелю та приблизно третину тертої моцарели. Далі ще шар тіста, знову половину рагу, третину бешамелю та третину моцарелли. Ще шар тіста, соус, моцарела та тертий пармезан.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський запікає лазанью в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин – і страва готова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків