Рецепт дуже простий: "Мастер Шеф" Ярославський показав, як смачно приготувати спагеті
Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати вдома популярну італійську страву - пасту Путанеска.
Готується така паста дуже швидко, а виходить неймовірно смачною та насиченою.
На дві порції пасти Путанеска "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- паста з твердих сортів пшениці (спагеті) - 180 г
- часник - 15 г
- перець гострий - 1 шт. (або сухий за смаком)
- філе анчоусів - 3 шт.
- каперси - 10 г
- оливки без кісточок (найкраще підійдуть таджаске або каламата) - 50 г
- томати у власному соку - 300 г
- петрушка, оливкова олія, сіль - за смаком
Часник і гострий перець "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дрібно нарізає, викладає на розігріту пательню з оливковою олією та прогріває приблизно 30-40 секунд.
Після цього додаємо на пательню анчоуси, їх нарізати не потрібно, вони самі "розійдуться" за кілька секунд. Також додаємо каперси та томати у власному соку та тушкуємо. У кінці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає оливки без кісточок.
Спагеті "Мастер Шеф" Володимир Ярославський відварює в киплячій підсоленій воді, але не до готовності, бо вони ще тушкуватимуться кілька хвилин у соусі. Додаємо пасту на пательню до соусу, за потреби також можна додати трішки води, в якій варилися макарони.
В кінці додаємо до пасти Путанеска дрібно нарізану петрушку, поливаємо запашною олією та одразу подаємо до столу.