Рецепт горохового супу від фіналістки "Мастер Шеф": виходить неймовірно смачно
Цього разу у себе в Instagram суперфіналістка шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася фірмовим рецептом горохового супу з копченостями.
Готується суп дуже просто та досить швидко, попередньо замочувати горох не треба.
Для приготування горохового супу з копченостями зірка "Мастер Шеф" бере:
- 400 г копчених ребер
- горох колотий - 500 г
- 2,5 л води
- 2 морквини
- 2 цибулини
- 3 картоплини (великі)
- 1 ч.л. куркуми
- сіль і мелений перець - за смаком
- кріп - за смаком
- сухарики або підсмажений хліб для подачі
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко складає в каструлю копчені ребра, цілу очищену морквину та цибулину, промитий горох та нарізану картоплю, заливає все водою та варить до готовності гороху.
Цілу морквину та цибулину дістаємо, вони нам не знадобляться. З кісток оббираємо мʼясо та нарізаємо його на невеликі шматочки.
Поки горох вариться, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко робить засмажку: обсмажує на олії нарізану кубиком цибулину та натерту на крупній тертці морквину з додаванням куркуми. Смажити треба до прозорості цибулі.
В каструлю до гороху з картоплею повертаємо нарізане мʼясо, додаємо засмажку та варимо ще приблизно 10-15 хвилин. За необхідності можна додати ще трохи води, якщо хочете, щоб суп був рідкішим.
У кінці "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає до горохового супу дрібно нарізаний кріп і подає його з сухариками.