Рецепт ідеальних панкейків для сніданку: завжди виходять смачними та пухкими
Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як приготувати оригінальні панкейки зі смаком та ароматом чорного чаю.
"Я люблю панкейки, хоч і готую їх не надто часто. Для мене - це пізній сніданок вихідного дня, коли нікуди не поспішаєш, вмикаєш улюблену музику і кайфуєш від процесу приготування", – розповіла кулінар.
Для приготування смачних панкейків зі смаком чорного чаю нам знадобляться такі інгредієнти:
- молоко - 250 г
- чорний чай у пакетиках - 2 шт.
- борошно - 165 г
- сода - 1 ч.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- цукор - 50 г
- яйце - 1 шт.
Молоко наливаємо в каструльку, додаємо два пакетика чорного чаю та доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню та лишаємо молоко остигати, не дістаючи з нього пакетики чаю.
Окремо в мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду та цукор.
З охолодженого молока дістаємо пакетики чаю та віджимаємо їх, але обережно, щоб вони не порвалися. Додаємо до молока яйце та перемішуємо до однорідності.
В миску до сухих інгредієнтів додаємо молочну суміш та добре вимішуємо віничком, щоб у тісті не було грудочок.
Смажимо панкейки на розігрітій антипригарній пательні, трішки змащеній олією, наливаючи на один панкейк один ополоник тіста. Смажимо на середньому вогні приблизно по дві хвилини з кожного боку. Перевертаємо тоді, коли на поверхні панкейка зʼявиться багато пухирців.