Рецепт ідеального плову від зірки "Мастер Шеф": завжди смачний і розсипчастий
На своїй сторінці в Instagram учасник кулінарного шоу "Мастер Шеф" Макс Пустовіт поділився рецептом плову, який вийде смачним і розсипчастим із першого разу.
Для приготування плову "Мастер Шеф" Макс Пустовіт бере такі інгредієнти:
- свинячий ошийок - 500 г
- морква - 500 г
- цибуля - 500 г
- рис Басматі - 450 г
- вода (окріп)
- лавровий лист - 2 шт.
- барбарис сушений - 25 г
- родзинки - 100 г
- часник - 2 голівки
- спеції для плову (можна придбати готові або зробити купаж самостійно)
- олія для смаження
- сіль, мелений чорний перець, цукор - за смаком
Учасник "Мастер Шеф" відзначив, що ідеальний посуд для приготування плову – це казан або керамічна каструля, але можна готувати в тій, яка у вас є.
Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти: мʼясо нарізаємо шматочками середнього розміру, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою. Рис добре промиваємо та трішки замочуємо його в воді. Барбарис та родзинки попередньо замочуємо в теплій воді.
Спершу в казан наливаємо достатню кількість олії і дуже добре її розігріваємо. Після цього "Мастер Шеф" Макс Пустовіт одразу всипає туди по 1 ст.л. солі та цукру без гірки та доводить до стану карамелі, яка почне перетворюватися в піну бурштинового кольору.
Кидаємо в казан мʼясо та обсмажуʼмо його до золотистості. Після цього додаємо цибулю, моркву, спеції та обсмажуємо все разом.
Додаємо барбарис, родзинки, засипаємо рис, розрівнюємо його, посередині додаємо дві цілі голівки часнику зі зрізаними верхівками та заливаємо все окропом, щоб він покрив рис приблизно на 0,5 см. За необхідності додаємо ще трішки солі.
Далі "Мастер Шеф" Макс Пустовіт готує рис на мінімальному вогні приблизно 40 хвилин – і смачний плов готовий.