Рецепт легкого чизкейку від переможниці "Мастер Шеф": з тістом філо замість печива
Рецептом неймовірно смачного та ніжного ягідного чизкейку з тістом філо переможниця тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Аліна Бурик поділилася у себе в Instagram.
Для основи чизкейку переможниця "Мастер Шеф" бере 10 листків тіста філо та 75 г вершкового масла.
У форму для запікання викладаємо листки тіста філо, змащуючи кожен розтопленим вершковим маслом. Обрізаємо листки по формі, щоб були рівні бортики. Випікаємо основу чизкейка в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин.
Тим часом готуємо сирну масу. Для цього "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере такі інгредієнти:
- крем-сир - 400 г
- вершки жирні - 80 г
- цукор - 80 г
- яйце - 1 шт.
Просто змішуємо крем-сир із вершками, цукром і яйцем за допомогою лопатки, збивати сирну масу не потрібно. За бажанням також можна додати перемелені сублімовані ягоди.
Викладаємо сирну масу на випечену основу чизкейка та випікаємо без конвекції при 130 градусах протягом 60 хвилин. Після цього зірка "Мастер Шеф" вимикає духовку та лишає чизкейк остигати всередині на 30-60 хвилин.
Також переможниця "Мастер Шеф" прикрасила чизкейк ягідним желе. Для цього змішуємо 200 г малиного пюре, 40 г цукру, 2 г агар-агару та доводимо суміш до кипіння. Даємо масі трішки охолонути та виливаємо її зверху на чизкейк, зверху прикрашаємо свіжою малиною та відправляємо десерт у холодильник на кілька годин.