Рецепт "лінивих" фаршированих перців: дуже просто, смачно та без рису
Для цієї версії фаршированих перців не потрібен рис, його краще замінити на булгур, а також до начинки додаємо побільше овочів, щоб страва була легкою та смачною.
Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ. Для приготування фаршированих перців нам знадобляться:
- перці - приблизно 15 штук (залежить від каструлі, в якій будете готувати, та самих перців)
- булгур - 200 г
- фарш курячий (або інший) - 500 г
- цибуля - 1 маленька
- морква - 1 маленька
- кабачок - 1 маленький
- кукурудза - 1 качан
- гриби - 250 г (можна замінити на 1 баклажан без шкірки)
- помідори - 5 шт.
- спеції (сіль, перець, сухий часник, чилі, аджика, паприка копчена і звичайна) - за смаком
Булгур добре промиваємо та змішуємо з мʼясним фаршем.
Цибулю дрібно нарізаємо. Моркву та кабачок натираємо на крупній тертці. З качана кукурудзи зрізаємо зернятка. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, за бажанням їх можна замінити на баклажан, або ж додати до начинки і гриби, і баклажан.
Овочі додаємо до мʼяса з булгуром. Також додаємо подрібнений часник, сіль, перець, для соковитості можна додати кілька ложок олії, перемішуємо все та фаршируємо перці.
"Якщо суміш залишається, то викладаємо її на дно каструлі, зверху щільно викладаємо перці", – пояснила шеф-кухар.
Помідори бланшуємо та чистимо від шкірки, нарізаємо та викладаємо зверху на перці. Заливаємо водою, щоб вона вкрила перці. На великому вогні доводимо до кипіння, знімаємо шум і додаємо спеції за смаком. Також до соусу можна додати кілька ложок вершків чи сметани. Після цього зменшуємо вогонь та тушкуємо фаршировані перці приблизно 40 хвилин.