Рецепт лінивих голубців із пекінською капустою: простіше та смачніше за звичайні
На відміну від традиційних, ліниві голубці готуються дуже просто та швидко, а з пекінськомю капустою вони вийдуть іще ніжнішими та смачнішими.
Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан у себе в Instagram. Фарш для приготування голубців можете брати будь-який за смаком.
Для приготування лінивих голубців із пекінською капустою нам знадобиться:
- фарш мʼясний - 500 г
- рис (відварений) - 400 г
- капуста пекінська - 400 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- сіль, мелений перець, улюблені спеції - за смаком
Інгредієнти для заливки:
- сметана - 2 ст.л.
- томатна паста - 2 ст.л.
- вода - 400 мл
- сіль - за смаком
Рис попередньо відварюємо до готовності. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, пекінську капусту – на невеликі шматочки, а моркву натираємо на крупній тертці.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю та моркву приблизно 10 хвилин. Після цього даємо засмажці охолонути хвилин 10.
У великій мисці змішуємо варений рис, засмажку, мʼясний фарш, нарізану пекінську капусту, додаємо сіль, спеції та добре все перемішуємо.
Формумо порційні кульки-голубці та викладаємо їх у форму для запікання. Для заливки змішуємо сметану з томатною пастою, водою та сіллю до однорідності, заливаємо цією сумішшю ліниві голубці.
Запікаємо ліниві голубці в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин. Подавати такі голубці, як і звичайні, найкраще зі сметаною.