Рецепт лінивих вареників від переможниці "Мастер Шеф": не лише смачно, а й корисно
Переможниця дванадцятого сезону проєкту "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати осінній варіант лінивих вареників із гарбузом.
Для приготування лінивих вареників із гарбузом "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:
- сир кисломолочний - 250 г
- гарбуз - 500 г (200 г гарбузового пюре)
- борошно ~ 300-350 г
- яйце - 1 шт. + 1 жовток
- цукор - 3 ст.л.
- ванільний цукор - 1 ч.л.
Зірка "Мастер Шеф" бере приблизно 500 г гарбуза, зачищає його від кісточок, розрізає на невеликі шматки та запікає в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності (приблизно 45-60 хвилин). Запеченому гарбузу даємо охолонути, а потім чистимо від шкірки та розминаємо до стану пюре. Нам знадобиться 200 г готового гарбузового пюре.
До кисломолочного сиру додаємо цукор, ванільний цукор і яйце, виделкою розмішуємо до однорідності. Додаємо гарбузове пюре та перемішуємо. У кінці в кілька прийомів додаємо борошно та перемішуємо тісто до однорідності.
"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна перекладає тісто на стіл, припилений борошном, і вимішує тісто, щоб воно не сильно липнуло до рук.
"За потребою додавайте ще борошна, але майте на увазі, чим більше буде борошна, тим більш щільними вийдуть вареники, але не менш смачнішими)", – пояснила переможниця "Мастер Шеф".
Тісто ділимо на кілька частин, формуємо з них ковбаски та нарізаємо на невеликі шматочки-варенички. Варити ліниві вареники треба в киплячій підсоленій воді протягом хвилини після того, як вони спливуть.