Рецепт маринованої цибулі від переможниці "Мастер Шеф": ідеальне доповнення до будь-якої страви
У себе в Instagram переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася простим рецептом маринованої цибулі, з якою всі солоні страви будуть смачнішими.
"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна радить додавати таку мариновану цибульку до салатів, картоплі, мʼяса, сендвічів, бургерів або подавати як гарнір.
Для маринування переможниця "Мастер Шеф" радить брати синю цибулю. Для маринаду приблизно на 400 г цибулі нам знадобляться такі інгредієнти:
- цукор - 100 г
- сіль - 50 г
- оцет - 150 г
- вода (якщо цибуля гостра, то окріп, а якщо негостра, то просто тепла вода) - 300 г
- духмяний перець - 4 горошини
- чорний перець - 4 горошини
- гвоздика - 4 бутони
Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями-слайсами та складаємо в банку.
Для маринаду в гарячу воду додаємо цукор, сіль, оцет, перці горошком та гвоздику, перемішуємо до розчинення солі та цукру. Заливаємо цибулю маринадом та даємо їй трохи часу промаринуватися.
"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна відзначила, що таку мариновану цибулю смачно їсти вже через 20 хвилин, а можна зробити одразу велику порцію та зберігати її в холодильнику, щоб потім додавати до будь-яких страв.
"Таку цибулю робила моя мама в дитинстві, і я думала, що всі про неї знають, але коли я додавала цю цибулю в страви, то вони завжди викликали фурор", – розповіла "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна.