Рецепт найсмачнішого гарбузового крем-супу: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася секретами
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати ідеальний гарбузовий крем-суп.
"Сезонно-корисно, смачно та легко!", — радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- гарбуз - 1 кг
- цибуля - 250 г
- часник - 2 маленькі голівки
- 350-400 г курячого бульону (регулюйте густоту на ваш смак)
- вершки 33% - 100 мл
- томати черрі - 5 шт.
- тимʼян - 3-4 гілочки
- сіль і перець за смаком
- оливкова олія - 20 г
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розрізає гарбуз навпіл по довжині, робить тоненькі насічки ножем, прибирає насіння, а в виїмку викладає томати, тимʼян та поливає олією.
Голівки часнику розрізаємо навпіл, поливаємо олією та загортаємо в фольгу. Цибулю розрізаємо навпіл та поливаємо зверху олією.
Викладаємо гарбуз, цибулю та загорнутий часник на деко та відправляємо в розігріту до 180-200 градусів на 45-60 хвилин.
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова ножем дістає мʼякоть гарбуза, вичавлює часник і разом із запеченою цибулею та томатами перебиває все за допомогою блендера (або в чаші, або занурювальним прямо в каструлі). Додаємо до перебитих овочів вершки, бульон і перемішуємо.
Подавати такий суп "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова пропонує з гарбузовим насінням, крапельками олії та вершків, підсмаженим беконом, грибами чи часниковими чипсами.