Рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками: кулінар розкрила фірмовий секрет
Сирна запіканка з яблуками та сметанною заливкою виходить неймовірно ніжною та смачнішою за будь-який чизкейк.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Мікуліч. За бажанням яблука можна замінити на інші ягоди або фрукти.⠀
Інгредієнти для сирного шару (на форму діаметром 20 см):
- сир кисломолочний (краще брати жирний) - 300 г
- цукор - 70-100 г (за смаком)
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- яйце - 1 шт.
- борошно - 30 г
- вершкове масло - 30 г
Для сметанної заливки:
- сметана 10% - 200 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 65 г
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- борошно - 15 г
Крім того, нам знадобиться 1-2 яблука.
Для сирної маси змішуємо кисломолочний сир із цукром, ванільним цукром, яйцем, борошном, розтопленим вершковим маслом і перебиваємо все блендером до однорідності.
У форму для запікання, застелену пергаментом, викладаємо сирну масу та розрівнюємо її. Яблука чистимо, нарізаємо тоненькими скибочками та викладаємо зверху на сирну масу.
Щоб приготувати сметанну заливку, перебиваємо до однорідності сметану з яйцями, цукром, ванільним цукром і борошном. Заливаємо сметанною масою яблука.
Готуємо запіканку в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 50 хвилин.
"Час приготування залежить від розміру форми, висоти запіканки та вашої духовки. По центру сирна маса повинна схопитися, вона не має бути рідкою. Після приготування остудіть запіканку", – радить кулінар.