Рецепт панкейків від "Майстер Шефа" Клопотенко: секретні інгредієнти додадуть особливого смаку
Знаменитий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився, що для того, щоб панкейки вийшли пухкими, їх необхідно обсмажити на сковороді, а потім приготувати у духовці, щоб вони були готові всередині.
Про це Євген Клопотенко розповів у своєму youtube каналі.
Для того щоб приготувати ідеальні панкейки, необхідні такі інгредієнти: 350 г термостатного йогурту 10%, 2-3 ст. л. цукру (+ 1 ст. л. для смородини) 2 яйця, 10 г розпушувача? ч. л. солі, 200 г борошна, 3 ст. л. олії, мед за смаком, 200 г чорної смородини, можна заморожені.
Духовку розігрійте до 180 градусів.
До 200 г чорної смородини та додайте 1 ст. л. цукру, перемішайте, щоб цукор добре розподілився, залиште їх на 15-20 хвилин, щоб вони стали трохи солодшими.
Євген Клопотенко розповів, щоб приготувати тісто для ідеальної панкейки: у великій мисці змішайте 200 г борошна з 1/2 ч. л. солі та 2-3 ст. л. цукру, додайте 2 яйця і всипте 10 г розпушувача, додайте 350 г йогурту 10% і влийте 2 ст. л. рослинної олії.
Ретельно перемішайте тісто до однорідності, влийте ще 1 ст. л. рослинної олії.
Розігрійте сковороду, не додаючи олії та масло.
Викладайте по 2 ст. л. тіста на центр сковороди, а зверху намагайтеся викладати по 1 ст. л. чорної смородини в цукор.
За словами Євгена Клопотенка, смажити потрібно приблизно 1 хвилину, коли побачите невеликі бульбашки на поверхні – переверніть панкейк та смажте хвилину з іншого боку.
Застеліть лист пергаментом, викладіть панкейки на лист, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте від 5 до 10 хвилин, що панкейк приготувався в середині.
Гречка буде ще смачнішою: Клопотенко сказав, що додати.
Новий рецепт омлету на сніданок: дивовижне поєднання смаків за лічені хвилини.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.