Рецепт родом з дитинства: парові вареники з вишнею та полуницею від переможниці "Мастер Шеф"

Рецепт родом з дитинства: парові вареники з вишнею та полуницею від переможниці "Мастер Шеф"

Переможниця другого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ліза Глінська розкрила свій рецепт, за яким парові вареники вийдуть смачними у всіх, хто їх спробує приготувати.

Щоб повторити рецепт Лізи Глінської, вам знадобиться:

  • 250 г густого білого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
  • 360 г борошна (12 ст. л. з гіркою)
  • 15 г цукру (3 ч. л.)
  • 4 г солі (4/5 ч. л.)
  • 5 г харчової соди (2/3 ч. л. без гірки)
  • Вишня (без кісточок)
  • Полуниця (нарізана)
  • Цукор (за смаком)
  • Кукурудзяний крохмаль (для загустіння)
  • Рослинна олія (для змащування)

У глибоку миску насипаємо густий йогурт і додаємо харчову соду. Ретельно перемішуємо.

Додаємо цукор, сіль та борошно. Спочатку перемішуємо ложкою, потім замішуємо тісто руками. Довго вимішувати не потрібно — тісто має відпочити, щоб стати гладеньким і еластичним.

Загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Формуємо вареники. Для зручності змащуємо руки, стіл і тісто рослинною олією.

Розділяємо тісто на шматочки по 30 г (розмір волоського горіха).

Кожен шматочок розкачуємо, на середину кладемо 1/4 чайної ложки кукурудзяного крохмалю та 1/2 чайної ложки цукру, потім додаємо вишню і полуницю. Скріплюємо краї, щоб начинка не витікала.

Змащуємо сито олією та викладаємо на нього вареники.

У сотейник наливаємо воду, доводимо до кипіння та ставимо в нього сито з варениками. Накриваємо кришкою та готуємо 7-8 хвилин.

Готові парові вареники перекладаємо на тарілку, змащуємо розтопленим вершковим маслом і насолоджуємося.

Цей рецепт вареників з вишнею та полуницею обов'язково стане улюбленим у вашій родині. Спробуйте приготувати!

Поділитися сюжетом

Останні новини

Водіїв зобов'язали отримати спеціальний код

Бензин, дизель та автогаз: що буде з цінами до кінця року

Улюблений сніданок із лаваша: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт лінивої піци

Нардеп-військовий розповів про реальну ситуацію на фронті: "Не вірте пройдисвітам, які заявляють..."

Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку

Податки, проїзд, комуналка: які пільги нададуть пенсіонерам у жовтні

Гороскоп на 3 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтеся, кого чекають виклики у кар'єрі

Чому не можна відкривати вікна 3 жовтня і навіщо сьогодні їсти часник: прикмети та заборони на Діонісія

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном